Beach Clean-up door chef-koks op 12 augustus

Op maandag 12 augustus organiseert de Good Fish Foundation een etappe van de Boskalis Beach clean-up tour. Dit is een jaarlijks evenement van Stichting de Noordzee waarbij honderden vrijwilligers de Nederlandse kustlijn schoonmaken om de vervuiling van kust en oceaan onder de aandacht te brengen. Omdat de Good Fish Foundation gelooft dat er een belangrijke taak ligt voor de horeca in de transitie naar duurzaamheid, helpen deze dag chef-koks uit heel Nederland een dag mee met de Beach clean-up.

chef-koks

Tijdens deze ‘chefs voor goede vis’ etappe zullen chefs, restauranthouders en keukenpersoneel een stuk strand opruimen, volledig in koksbuis of keukenkleding van het restaurant waarvoor zij werken. Foto via vismagazine.nl

Chef-koks: duurzame vis op de kaart

Uit onderzoek van afgelopen jaar blijkt namelijk dat veel sterrenrestaurants nog steeds niet-duurzame vis op de kaart hebben staan. Dit kan anders vindt de Good Fish Foundation. Er zijn tal van alternatieven met minimale impact op het milieu. De wil is er wel maar vaak ontbreekt de juiste kennis en daarom biedt de Good Fish Foundation de helpende hand om hier samen met chefs aan te werken. Dit evenement biedt de uitgelezen kans om kennis te maken met de organisatie en de mogelijkheden om duurzame vis op de kaart te zetten.

In koksbuis

Tijdens deze ‘chefs voor goede vis’ etappe zullen chefs, restauranthouders en keukenpersoneel een stuk strand opruimen, volledig in koksbuis of keukenkleding van het restaurant waarvoor zij werken. Aangekomen bij strandpaviljoen Patagonia Beach in Scheveningen staat er een ‘goede vislunch’ klaar. De deelnemers steken ook wat op van deze dag want er staat een leerzame workshop gepland over het gebruik van duurzame vis in de horeca. Tevens is er de mogelijkheid om vragen over duurzame vis te stellen.

Aanmelden als restaurant

Aanmelden als restaurant om deel te nemen op 12 augustus? Stuur dan een mail naar eva@goodfish.guide.

Bron: www.vismagazine.nl

 

Geef een reactie