Watertappunten: gratis water voor reiziger bij veel NS stations

De afgelopen dagen was het al zonnig, maar de temperaturen lopen vandaag nog verder op. Vanwege de hitte raadt NS reizigers aan om water mee te nemen onderweg. Inmiddels kunnen reizigers en voorbijgangers bij ruim 140 watertappunten bij stations een waterfles vullen. NS heeft ruim 90 nieuwe tappunten geplaatst in de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Limburg, Groningen, Friesland en Gelderland. Op onderstaande waterkaart is te zien bij welke stations er een watertap te vinden is. In 2019 wil NS in totaal 200 nieuwe watertappunten openen, zodat ruim 90% van de reizigers toegang heeft tot gratis drinkwater. NS biedt de watertappunten als extra service aan reizigers en wil hiermee plastic afval verminderen.

watertappunten

Kaart watertappunten via nieuws.ns.nl 

“Vooral met dit warme weer is het belangrijk dat reizigers en voorbijgangers makkelijk toegang hebben tot verfrissend drinkwater”, vertelt Femke Woudstra, directeur stationsmanagement en exploitatie. Net als de korting die stationswinkels bieden op warme dranken voor reizigers die zelf een herbruikbare beker meenemen, moet ook dit initiatief ten goede komen aan het milieu. Femke Woudstra vervolgt: “Doordat reizigers zelf een flesje water kunnen meenemen en vullen, hopen we dat dit zorgt voor minder plastic afval.”

Waterkaart: stations met watertappunten

Bij ruim 140 stations in Nederland is een watertappunt aanwezig, hiervan zijn ruim 90 watertappunten dit jaar door NS nieuw geplaatst. In totaal wil NS dit jaar 200 nieuwe watertappunten openen. Op onderstaande kaart is te zien bij welke stations reizigers inmiddels toegang hebben tot gratis drinkwater. De watertappunten komen zoveel mogelijk op het voorplein van het station, waar de bereikbaarheid het grootst is. Zo krijgen alle OV-reizigers toegang tot gratis drinkwater. Voor de realisatie en het onderhoud van de kraanwatervoorzieningen werkt NS samen met verschillende drinkwaterbedrijven.

Bron: nieuws.ns.nl

 

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2021 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign