Worstenbrood: Bavaria en Houben introduceren dit op de ‘worst day of the year’

Gisteren was het Blue Monday en dat betekent dat onze voornemens weer de prullenbak in kunnen, de vakantie verder weg lijkt dan ooit en thuiszitten wederom de norm is. Deze dag was misschien wel de ‘worst day of the year’ en daarom slaat de Brabantse familiebrouwer Bavaria de handen ineen met de Brabantse worstenbroodbakker Houben Worstenbrood. Samen komen ze met iets lekkers voor op ’s werelds meest deprimerende dag: Bavaria worstenbrood.

worstenbrood

Van links naar rechts: Bart Houben (Brein van Houben Worstenbrood), Romke Swinkels (directeur Swinkels Family Brewers Nederland), Rob Baken (Voorzitter Voedselbank Eindhoven). Foto via swinkelsfamilybrewers.com

Worstenbrood van bierbostel

Voor het brouwen van bier zijn gemoute brouwgranen nodig. Het co-product dat er van deze grondstof overblijft na het brouwen van bier, heet bierbostel. Dit granige residu wordt door worstenbroodbakker Houben nu hergebruikt in het deeg van deze hartige lekkernij. Bart Houben, Brein van Houben: “Bavaria worstenbrood, gebakken door Houben: Brabantser kan het niet. Door bierbostel toe te voegen aan het vertrouwde deegrecept versterkt dit de broodsmaak. Daarnaast is het vlees een tikkeltje pikanter dan een traditioneel worstenbrood. Het resultaat mag er zijn, al zeg ik het zelf. Daarnaast is het natuurlijk mooi dat we het bierbostel vanuit brouwerij Bavaria zo kunnen hergebruiken. Hierdoor kunnen we het Bavaria worstenbrood ook duurzaam noemen.”

Door en voor Brabant

De Brabantse familiebedrijven willen binnen deze samenwerking ook graag iets terugdoen voor Brabant. Met deze hartige lekkernij bieden Bavaria en Houben Brabanders niet alleen een stoere versie van de Brabantse snack. Er wordt bij aanschaf van een ‘sixpack’ Bavaria worstenbrood namelijk ook een donatie aan de Voedselbank gedaan in de vorm van een worstenbroodje. Rob Baken, Voorzitter Voedselbank Eindhoven: “De voedselbank kan niet bestaan zonder donaties. We zijn daarom enorm dankbaar dat deze twee bedrijven aan ons denken om de gezinnen die bij ons komen te voorzien van dit bijzondere worstenbroodje.”

Romke Swinkels, directeur Swinkels Family Brewers Nederland:

“Bij Swinkels Family Brewers werken we er voortdurend aan slimmer en duurzamer te ondernemen. Dit initiatief maakt dat direct duidelijk en benadrukt onze Brabantse roots. Het is een heerlijk worstenbrood geworden en past uitstekend bij een goed glas Bavaria bier.”

Beschikbaarheid

De ‘sixpacks’ Bavaria worstenbrood zijn vanaf vandaag verkrijgbaar bij Houben in Eindhoven, bij Houben-verkooplocaties en te bestellen via de Houben-webshop. Ga voor meer informatie over deze hartige lekkernij en de verkrijgbaarheid naar www.bavaria.nl/worstenbrood.

Bron: swinkelsfamilybrewers.com

 

worstenbrood Swinkels

 

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2022 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign