Zo houd je jouw webshop duurzaam

Duurzaamheid is een onderwerp dat steeds belangrijk wordt. Veel webshops streven er daarom naar om zo duurzaam mogelijk te zijn. Maar hoe zorg je ervoor dat je als je jezelf bij weboke registreert je ook een duurzame webshop wordt? In dit artikel vertellen we je enkele tips.

webshop

Het gebruik van duurzame verpakkingen

Tegenwoordig wordt er veel gebruik gemaakt van plastic verpakkingen, dit is echter erg slecht voor het milieu. Het is daarom zeer verstandig om een goed alternatief voor dit materiaal te vinden. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld kiezen om gebruik te maken van karton, dit is ontzettend stevig en ook nog eens duurzaam. Daarnaast kun je jouw producten ook inpakken met biologisch afbreekbare materialen, let er wel op dat deze vaak wat duurder zijn.

Het duurzaam verzenden

Er zijn ongelooflijk veel manieren om je pakketjes te verzenden naar de ontvanger. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit het vliegtuig, bestelbusjes of gewoon via de fiets. Zorg ervoor dat je een bezorgdienst kiest waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Je kunt er bijvoorbeeld op letten of ze gebruik maken van elektrische bestelbusjes of dat ze veel op de fiets doen. Ook is het afleveren bij een bestelpunt een stuk duurzamer.

Het verminderen van afval

Veel mensen hebben de neiging om veel materialen te gebruiken die eigenlijk overbodig zijn. Zoals het overmatig gebruik van verpakkingsmateriaal. Zorg ervoor dat je dit zoveel mogelijk beperkt, zo krijg je namelijk een stuk minder afval. Dit is erg goed voor het milieu.

Het communiceren over duurzaamheid

Je kunt je webshop ook gebruiken als platform om duurzaamheid te bespreken. Zorg ervoor dat je goed communiceert over welke producten duurzaam zijn en welke niet. Het is ook verstandig om ervoor te zorgen dat de klant uit verschillende leveringsopties kan kiezen, waarbij de ene duurzamer is dan de andere.

Het gebruik van groene energie

Als je jouw producten op een duurzame manier wilt produceren en opslaan, dan is het verstandig om gebruik te maken van groene energie. Je kunt dit bijvoorbeeld opwekken via zonnepanelen, maar ook via windmolens of via het water. Verdiep je er goed in over welke manier van groene energie opwekken het beste bij je past.

Producten uit duurzame materialen

Natuurlijk is het ook verstandig om de producten zelf zo duurzaam mogelijk te maken. Maak hiervoor gebruik van verschillende duurzame materialen, zoals hout en bamboe. Zo zorg je ervoor dat je een stuk minder impact hebt op het milieu. Met bovenstaande tips kun jij een stuk duurzamer ondernemen!

 

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2023 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign