De voordelen van uw spouwmuur isoleren op een rij

Denkt u na over het isoleren van de spouwmuur? Aan spouwmuurisolatie zitten zowel voordelen als nadelen. Woningen die zijn gebouwd na 1980 zijn standaard voorzien van spouwmuurisolatie. Heeft u een oudere woning? Dan is uw spouwmuur isoleren de oplossing met het meeste rendement. U bespaart namelijk honderden euro’s per jaar op uw energierekening. Met andere woorden: u verdient uw isolatie-investering binnen drie tot vijf jaar terug. Wij zetten de voor- en nadelen van spouwmuurisolatie voor u op een rijtje.

spouwmuur isoleren

De voordelen van spouwmuurisolatie

Er zitten veel voordelen aan het isoleren van de spouwmuur. Er zijn vier grote voordelen aan spouwmuurisolatie:

1) Besparen op uw energierekening

Het grootste voordeel van spouwmuurisolatie is de besparing in stookkosten. In een tussenwoning bespaart u met spouwmuurisolatie gemiddeld tot € 260 per jaar op uw energierekening. Woont u in een vrijstaand huis, dan bespaart u zelfs tot € 1.000 per jaar. U houdt veel geld over om ergens anders aan te besteden. Het isoleren van de spouwmuur is dus een goede investering.

2) Warmer in huis

Geld besparen is niet het enige voordeel van spouwmuurisolatie. Ook uw wooncomfort gaat omhoog. Om u het beste wooncomfort te bieden, werken we alleen met KOMO-gecertificeerde materialen. Ons isolatiemateriaal heeft een isolatiewaarde (of lambda-waarde) van 0,043. Dat is heel laag, en dus goed. Want hoe lager de waarden, hoe beter de thermische isolatie.

Dat zorgt voor minimaal warmteverlies, waardoor u minder hoeft te stoken en toch een heerlijk warme woning heeft. Dit geldt ook andersom, wanneer het buiten 35 graden is blijft het binnen aangenaam koel door isolatie.

3) Geen vocht en schimmel tussen en op de muren

Maakt u zich zorgen over vochtproblemen? Dat is niet nodig. Het materiaal dat wij gebruiken is vochtwerend. Dankzij de siliconen bovenlaag ontstaat er geen vochtdoorslag van de buitenmuur naar de binnenmuur. De muren blijven gewoon ademen.

4) Spouwmuurisolatie is voor altijd

De levensduur van spouwmuurisolatie is erg lang. Zo lang, dat muurisolatie even lang meegaat als uw woning zelf. Eén keer goed isoleren, en u bent er voor altijd vanaf.

Spouwmuurisolatie nadelen

Spouwmuurisolatie is helaas niet voor iedere woning weggelegd. Woningen van vóór 1930 beschikken vrijwel nooit over een spouwmuur. Dus woont u in zo’n karakteristieke oude woning, dan is de spouwmuur isoleren geen optie voor u. Wél kunt u andere isolatiemaatregelen nemen. U kunt bijvoorbeeld een extra isolerende laag tegen de binnenkant van uw woning (laten) plaatsen. Hiermee houdt u de warmte voor het grootste deel vast.

Spouwmuur isoleren: oud materiaal of bouwpuin

Heeft u wel een spouwmuur, dan kan het zijn dat deze is gevuld met oud isolatiemateriaal of bouwpuin. Voordat u spouw goed geïsoleerd kan worden, moeten deze materialen verwijderd worden. Want als u twee verschillende isolatiematerialen mengt, bestaat de kans op koudebruggen. Dit zijn plekken waar de warmte ontsnapt. De spouwmuurisolatie werkt dan niet optimaal en uw woning verliest dan alsnog warmte. Het verwijderen van oud isolatiemateriaal of bouwpuin brengt extra kosten met zich mee.

 

One Response to De voordelen van uw spouwmuur isoleren op een rij

  • Buitengevel isolatie. 10 cm EPS 100 van Hornbach aanbrengen met Soudabond PUR. Afwerken met Sakrete buitengevelmortel met Fibre Chips. Zelf doen. bescherming voor de muur en hoge isolatiewaarde.

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2023 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign