20 kinderen krijgen nieuwe fiets: ‘Breda fietst voor Breda’

Twintig Bredase kinderen die zich geen fiets kunnen veroorloven, krijgen vanuit actie ‘Breda fietst voor Breda’ een nieuwe fiets. Bijna 700 stadsgenoten hebben afgelopen maanden met de app Ring-Ring samen 100.000 gesponsorde kilometers bij elkaar gefietst. De fietsen worden met bij de start van het nieuwe schooljaar ter beschikking gesteld door het Jeugdfonds Sport en Cultuur Breda.

kinderen

De actie is nog niet afgelopen. De Ring-Ring-app is nog steeds te downloaden en elke kilometer telt mee. Foto via breda.nl 

Kinderen en kansen

Sinds april kun je voor elk fietstochtje de Ring-ring app aanzetten. Of het nu een toertocht met de wielerclub, voor de dagelijkse boodschappen of een rondje in de wijk is. De app registreert elke kilometer. De actie is in samenwerking met het Jeugdfonds Sport en Cultuur Breda, Wielervereniging Breda en verschillende Bredase fietsenmakers die samen een bijdrage willen leveren aan het tegengaan van mobiliteitsarmoede én aan fietsstimulering in de stad.

Grote dank

‘‘Hoe mooi dat vanaf september 20 kinderen nu wél op de fiets naar school of naar hun vriendje of vriendinnetje kunnen. We zijn een fietsland en Breda ligt in een unieke fietsregio. Zo vroeg mogelijk leren fietsen maakt kinderen zelfstandig en zorgt ervoor dat zij zich later ook veiliger voelen in het verkeer. Grote dank aan al die sportieve en betrokken Bredanaars”, aldus Daan Quaars, wethouder mobiliteit.’

Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda

Kinderen die niet mee kunnen doen, krijgen niet de kansen die voor leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Iets doen aan sport of cultuur helpt een kind zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te ontwikkelen. Dat is ook belangrijk voor het gezin en uiteindelijk voor de hele samenleving.
De fietsen gaan naar kinderen in gezinnen waarbij er thuis geen geld is voor deelname aan een sport of culturele activiteit en dus ook niet voor de aanschaf van een fiets. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda zal samen met een aantal van haar intermediairs, waaronder Stichting Leergeld, de fietsen toekennen.

kinderen fiets

Actie gaat door

De actie is nog niet afgelopen. De Ring-Ring-app is nog steeds te downloaden en elke kilometer telt mee. Samen zorgen we ervoor dat nog meer kinderen een fiets krijgen.

Bron: gemeente Breda

 

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2023 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign