42% niet bewust van de regelingen verduurzamen woning

Veruit de meeste Nederlanders betalen het verduurzamen van de woning volledig zelf. Slechts een op de vijf Nederlanders maakt gebruik van een financiële regelingen, in de meeste gevallen van een subsidie. Dat het merendeel hier geen gebruik van maakt komt mede doordat ruim vier op de tien niet bekend is met beschikbare financiële regelingen. Dit blijkt uit Duurzaam Wonen, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder 4.000 Nederlanders.

regelingen

Beperkt gebruik door onbekendheid

Vier op de vijf Nederlanders die de woning verduurzaamt gebruikt daarvoor geen financiële regeling. In de meeste gevallen is het investeringsbedrag te laag (25%) of komt men niet in aanmerking voor ondersteuning (22%). Voor zo’n 42% speelt onbekendheid met financiële regelingen een rol. Zo komt het bij 18% niet op om te zoeken naar mogelijkheden en is 11% hier niet mee bekend. 7% vindt het teveel uitzoekwerk en 6% vindt de financiële regelingen te ingewikkeld.

regelingen grafiek

Subsidies vaakst aangevraagd

20% van de Nederlanders die de woning verduurzaamt maakt daarbij wel gebruik van speciale financiële regelingen. Subsidies van de overheid of gemeente worden door 12% gebruikt, gevolgd door leningen (5%) en het terugvragen van btw op zonnepanelen (5%). 3% sluit een hogere hypotheek af voor verduurzaming.

Regelingen: verhuizing belangrijkste aanleiding

Verhuizen is hét moment om de woning te verduurzamen en gebruik te maken van financiële regelingen. 31% van de Nederlanders die in de afgelopen twee jaar naar een andere woning zijn verhuisd, heeft gebruik gemaakt van zo’n regeling voor verduurzaming. Naast gebruik van subsidies voor energiebesparing (15%) en ‘groene’ leningen (11%), sloot 10% van deze groep een hogere hypotheek af om de woning te kunnen verduurzamen.

Over Multiscope

Multiscope is een specialist in online marktonderzoek. We ondersteunen bedrijven en organisaties bij het nemen van de juiste beslissingen door middel van online panels, marktrapporten en innovatieve onderzoeksoplossingen.

Duurzaam Wonen

De resultaten in dit persbericht komen uit Duurzaam Wonen, een grootschalig onderzoek naar verwarming, water- en energiebesparing, ventilatie en isolatie. Het onderzoek werd uitgevoerd in samenwerking met Rutger de Haan. In het onderzoek zijn 4.075 respondenten van 18 jaar en ouder ondervraagd, representatief voor de Nederlandse bevolking. Voor vragen kunt u contact opnemen met John Kivit via 06-55745256 of john@multiscope.nl.

Bron: multiscope.nl

 

One Response to 42% niet bewust van de regelingen verduurzamen woning

  • Ik heb bijna 50 Zonnepanelen op het dak. productie 11.000 kWh per jaar. door prijsexplosie gas en stroom leveren de Zonnepanelen op mijn dak met een prijsexplosie naar 50 cent per kWh 5500 euro per jaar op.
    subsidie niet nodig. prijsexplosie gas, ik heb al 10 jaar geen gas. prijsexplosie stroom, ik heb zelf stroom.
    met de prijsexplosie meer inkomsten met Zon op Dak en Regionale Zonneparken. met Laadpaal en EV rijden op stroom van het dak. Prijsexplosie levert veel geld op met Zon op Dak. Subsidie niet nodig.

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2023 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign