AkzoNobel krijgt koninklijk zegel goedkeuring als leider duurzaamheid

AkzoNobel is erg trots om als een van de eersten het Terra Carta Seal te mogen ontvangen, dat vandaag tijdens UN Klimaat top (COP26) werd uitgereikt door Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Wales. Het Terra Carta Seal is een belangrijke nieuwe onderscheiding die wereldwijd bedrijven erkent die innovatie stimuleren, hun betrokkenheid laten zien en op weg zijn met het creëren van echt duurzame markten. Het maakt deel uit van het Terra Carta, een herstelplan voor natuur, mens en planeet dat begin dit jaar werd geïntroduceerd via het Sustainable Markets Initiative van ZKH de Prins van Wales.

AkzoNobel

Met recht trots op deze duurzame mooie mijlpaal. Foto via akzonobel.com

Eervolle prestigieuze onderscheiding

AkzoNobel is de enige verf- en coatingsfabrikant die de eer heeft om deze prestigieuze onderscheiding te mogen ontvangen. AkzoNobel behoort hiermee tot de elitegroep van bedrijven die erkenning hebben gekregen voor hun leiderschapspositie binnen hun bedrijfstak en die beschikken over aannemelijke routekaarten voor de transitie, onderbouwd door wereldwijd erkende wetenschappelijke meetmethoden om in 2050 of eerder ‘net zero’ te bereiken.

We moeten allemaal veranderingen doorvoeren

In zijn commentaar op de inaugurele prijzen zegt ZKH de Prins van Wales: “Het Terra Carta zegel erkent die organisaties die zich serieus hebben ingezet voor een veel duurzamere toekomst en die de natuur, de mens en de planeet in het hart van de economie plaatst. We moeten allemaal veranderingen doorvoeren als we de planeet voor onze kinderen en kleinkinderen willen behouden en deze bedrijven hebben toegezegd dat te doen en het voor ons allemaal gemakkelijker te maken.”

Grote eer

Thierry Vanlancker, CEO van AkzoNobel, die in Glasgow was om deze erkenning in ontvangst te nemen, voegt hieraan toe: “Dat onze inspanningen worden erkend door de toekenning van het Terra Carta Zegel is een grote eer voor iedereen in ons bedrijf. Het is een duidelijke bevestiging van al het werk dat we binnen heel AkzoNobel doen en van alles wat we tot nu toe hebben bereikt. Het bevestigt ook de vitale rol die verven en coatings kunnen spelen wanneer je de kostbare en onvervangbare kracht van de natuur combineert met de transformerende kracht van verf – dit is de kern van wat wij doen voor mens en milieu.”

Natuur, mens en planeet centraal stellen

Vanlancker vervolgt: “Er is een duidelijk en voor de hand liggend verband tussen de doelstellingen van het Terra Carta charter – dat natuur, mens en planeet centraal stelt in de wereldwijde aanpak – en onze eigen People. Planet. Paint. benadering van duurzaam ondernemen en innovatieve samenwerking. Wij zijn dan ook vereerd met deze erkenning en zijn gecommitteerd om deze leidende rol te blijven spelen binnen onze industrie en in het pionieren naar een duurzamere toekomst.”

Duurzaamheidsambities van AkzoNobel

De duurzaamheidsambities van AkzoNobel laten zien wat de onderneming allemaal wil bereiken met betrekking tot de overgang naar een duurzamere toekomst. De onderneming streeft niet alleen naar een vermindering van de koolstofuitstoot met 50% tegen 2030, maar ook naar 100% hernieuwbare elektriciteit en nul niet-herbruikbaar afval, eveneens tegen 2030. Bovendien is AkzoNobel onlangs de eerste verf- en coatingsonderneming geworden die wetenschappelijk onderbouwde duurzaamheidsdoelstellingen officieel heeft laten valideren door het Science Based Targets initiatief (SBTi).

Meer details over AkzoNobel’s People. Planet. Paint. benadering vindt u hier: www.akzonobel.com/en/about-us/sustainability

Over AkzoNobel

We zijn al meer dan 200 jaar pionier in een wereld vol mogelijkheden voor perfecte afwerkingen. De kans is groot dat onze producten altijd dicht in de buurt zijn. We zijn er trots op dat klanten van over de hele wereld vertrouwen op onze eersteklas merken en producten, waaronder Flexa, Sikkens, Dulux, International en Interpon. We zijn actief in meer dan 150 landen en willen wereldwijd leider in onze industrie worden, als meest duurzame verfbedrijf dat al ruim twee eeuwen kleur geeft aan de toekomst.

Bron: akzonobel.com

 

One Response to AkzoNobel krijgt koninklijk zegel goedkeuring als leider duurzaamheid

  • Hoeveel duurzame Energie heeft AkzoNobel geinstalleerd. Zonneparken en Windparken voor de Energievoorziening? Elektrisch wagenpark. Elektrische vrachtauto’s. Wat is de duurzame keten van AkzoNobel. blablabla???

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2023 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign