Alliander: het meest innovatieve idee van Nederland gezocht!

Als netwerkbedrijf moet Alliander meer werk verzetten dan ooit. En daarom zoeken we manieren waarop we ons werk slimmer en sneller kunnen uitvoeren. Heb jij een goed idee om de energietransitie te versnellen? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Meld je aan voor de Rethinking Energy innovatie challenge en werk samen met ons aan een toekomstbestendig energienetwerk.

Alliander

Doe mee met je idee. Omdat we direct aan de slag willen zoeken we oplossingen die snel toegepast kunnen worden. Dit doen we via het open innovatieplatform Rethinking Energy. 

Energietransitie

De energietransitie krijgt nu echt vaart. Er ligt een klimaatakkoord met stevige ambities. Daarnaast worden in Nederland veel nieuwe woningen gebouwd, groeit de economie sterk en wordt er gedigitaliseerd. Om te voorkomen dat ons net overbelast raakt, werken we hard aan het verzwaren en optimaliseren van het elektriciteitsnet. Nieuwe technieken helpen ons het energienet betaalbaar en betrouwbaar te houden. Met innovatieve oplossingen kunnen we het bestaande net zo optimaal mogelijk te benutten.

Uitbreiden energienetwerk

We wekken tegenwoordig steeds meer zonne- en windenergie op. En tegelijkertijd vervangen we aardgas voor duurzame alternatieven, zoals groen gas en waterstof. Dit verandert ons energiesysteem en daarom moeten we ons netwerk fors uitbreiden. Het is onze taak om de infrastructuur hiervoor klaar te maken. Dit is meer werk dan we als netbeheerder ooit in zo’n relatief korte periode hebben verzet. We werken daarom sneller en we werken anders. En daar hebben we jouw hulp bij nodig.

Rethinking Energy innovatie challenge

Met de Rethinking Energy innovatie challenge zoeken we oplossingen, concepten en ideeën die kunnen helpen om bijvoorbeeld lokale energienetwerken sneller aan te leggen. Deze innovaties verbeteren de huidige werkprocessen, die nu vaak veel tijd kosten en gespecialiseerd personeel vereisen. Denk bijvoorbeeld aan de montage van verbindingen (eindsluitingen en moffen), kabelselectie en -installatie.

Rethinking Energy

Omdat we direct aan de slag willen zoeken we oplossingen die snel toegepast kunnen worden. Dit doen we via het open innovatieplatform Rethinking Energy. Het platform is speciaal gericht op de energiesector en koppelt stevige uitdagingen aan wereldwijde start-ups (en andere knappe koppen) die tools hebben ontwikkeld om deze uitdagingen op te lossen.

Alliander: heb jij hèt idee?

Heb jij een goed idee op de plank liggen en zoek je een partner om deze mee uit te voeren? Meld je dan vóór 7 september aan via deze link.

Bron: alliander.com.nl

 

 

 

 

Geef een reactie