AVR werkt samen met The Ocean Cleanup

AVR heeft een overeenkomst gesloten met The Ocean Cleanup, de non-profit organisatie die technologie ontwikkelt om plastic te verwijderen uit de wereldzeeën, voor het ter beschikking stellen van hun locatie om het opgevangen afval te onderzoeken en te analyseren. Het afval wordt bij AVR gereedgemaakt voor vervoer naar specialistische bedrijven op het gebied van verwerken en hergebruiken van plastics. Beide partijen benadrukken hierbij dat de samenwerking zich concentreert op logistieke ondersteuning (opslag en faciliteiten voor het sorteren van het opgevangen afval) en onderzoek, en niet gericht is op verbranding van het materiaal van The Ocean Cleanup.

AVR

AVR: het grote probleem van plastic in zee

AVR is blij en trots dat het op deze manier een steentje kan bijdragen aan het grote probleem van plastic in zee. Jasper de Jong, commercieel directeur van AVR: “The Ocean Cleanup is een organisatie die wereldwijd opzien baart, omdat het op een innovatieve manier in staat is om plastic uit zee te halen. Dat is enorm knap. Deze samenwerking past heel goed in onze doelstelling om bij te dragen aan een schone en duurzame wereld waarin niets onbenut blijft. Wij leveren als afvalverwerker op grote schaal warmte en vangen CO2 op voor hergebruik in de glastuinbouw. Daarnaast hebben wij Nederlands grootste plastic scheidingsinstallaties die plastic uit huishoudelijk afval haalt.”

t

The Ocean Cleanup zonnebril

Het plastic van The Ocean Cleanup wordt gesorteerd en geclassificeerd op het terrein van AVR en hiervandaan doorgevoerd naar recyclingbedrijven en onderzoeksinstellingen. De bedoeling is dat het plastic zoveel mogelijk wordt hergebruikt in nieuwe producten zoals The Ocean Cleanup zonnebril!

AVR 2

Financier de voortzetting van de schoonmaak met een zonnebril van The Ocean Cleanup!

Bron en foto’s via: avr.nl

 

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2021 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign