Cloudbike lanceert 300 nieuwe deelfietsen in Antwerpen

Voortaan kan u in Antwerpen ook een van de 300 deelfietsen gebruiken van Cloudbike. Dit is een aanvulling op het Velo-systeem en focust vooral op occasionele gebruikers. Gebruik de Cloudbike-app om een fiets te zoeken, lenen en betalen.

Parkeren in dropzones

​In tegenstelling tot een Velo plaatst u een Cloudbike niet in een vast parkeerstation, maar in een van de vijftig dropzones in de stad. Dat zijn virtueel afgebakende plaatsen die u ziet via de app. U kan de fiets enkel in die zones parkeren of lenen. Zo vermijdt Cloudbike dat de fietsen her en der verspreid staan. De dropzones bevinden zich binnen de Singel, in de postcodes 2000 en 2018. Er zijn ook enkele dropzones op Den Dam. Als dit systeem aanslaat, breidt Cloudbike dit jaar nog uit naar andere wijken en districten.

deelfietsen

Foto via antwerpen.be 

Deelfietsen betalen per minuut

Een ritje kost 0,50 euro voor de eerste 10 minuten. Daarna betaalt u 5 cent per minuut. Met een dagpas van 7 euro maakt u 24 uur lang ongelimiteerd ritjes van 30 minuten. U kan tijdens een rit een pauze maken. Zo kan u bijvoorbeeld even winkelen, zonder dat iemand anders uw deelfiets intussen reserveert.

Bron: www.antwerpen.be

Info Cloudbike

Cloudbike is opgericht door 2 jonge Antwerpse ondernemers met het idee om de fietsmobiliteit te verbeteren om zo onze stad nog aangenamer te maken. Deze jongens hadden een visie – het Antwerpse publiek het nodige comfort geven dat ze verdient door het aanbieden van hippe kwaliteitsfietsen via een innovatief platform. Vanaf 11 januari kan men comfortabele ritjes maken in de stad met 300 slimme Cloudbikes, te ontlenen via een gebruiksvriendelijke app.

www.cloudbike.be

 

Geef een reactie