Consument besteedt €8,6 miljard aan duurzamere woning

Consument: vorig jaar gaven Nederlanders ruim €8,6 miljard uit aan duurzame aanpassingen aan de woning. Verlichting werd het vaakst verduurzaamd. De hoogste bestedingen werden gedaan in de categorie verwarming. Dit blijkt uit Duurzaam Wonen, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder ruim 4.300 Nederlanders.

consument

Twee op de vijf huishoudens hebben in 2021 energiezuinige verlichting in de woning aangebracht. Daarmee is dit veruit de meest toegepaste woningverduurzaming. Daar wordt toch iedereen gelukkig van? 

4,2 miljoen woningen duurzamer geworden

In 2021 heeft 52% van de Nederlandse huishoudens minimaal één duurzame aanpassing aan de woning gedaan. Dat komt neer op 4,2 miljoen huishoudens. Gemiddeld werden 4,1 duurzame aanpassingen per huishouden gerealiseerd. In de meeste gevallen voerde men de aanpassing zelf uit (52%). 28% is tegen betaling uitgevoerd en 18% werd door de verhuurder gedaan. 2% werd door de Vereniging van Eigenaren (VvE) geïnitieerd.

Verlichting vaakst verduurzaamd

Twee op de vijf huishoudens hebben in 2021 energiezuinige verlichting in de woning aangebracht. Daarmee is dit veruit de meest toegepaste woningverduurzaming. Daarnaast heeft 19% van de huishoudens energiebesparende maatregelen op het gebied van verwarming genomen. 17% paste de isolatie van de woning aan en 12% nam waterbesparende maatregelen. 7% verduurzaamde de ventilatie van de woning.

consument 2

Consument: hoogste besteding aan verwarming

Gemiddeld wordt er per aanpassing €649 uitgegeven. Nederlanders besteden het meest aan het verduurzamen van de verwarming (gemiddeld €1.800 per aanpassing). Ook de investering in isolatiemaatregelen ligt met €1.000 per aanpassing hoger dan gemiddeld. De gemiddelde bestedingen aan duurzame aanpassingen van de ventilatie (€189), waterbesparing (€100) en energiezuinige verlichting (€87) liggen veel lager.

Over Multiscope

Multiscope is een specialist in online marktonderzoek. We ondersteunen bedrijven en organisaties bij het nemen van de juiste beslissingen door middel van online panels, marktrapporten en innovatieve onderzoeksoplossingen.

De resultaten in dit persbericht komen uit Duurzaam Wonen, een grootschalig onderzoek naar verwarming, water- en energiebesparing, ventilatie en isolatie. Het onderzoek werd uitgevoerd in samenwerking met Rutger de Haan. In het onderzoek zijn 4.344 respondenten van 18 jaar en ouder ondervraagd, representatief voor de Nederlandse bevolking. Voor vragen kunt u contact opnemen met John Kivit via 06-55745256 of john@multiscope.nl.

Bron: multiscope.nl

 

One Response to Consument besteedt €8,6 miljard aan duurzamere woning

  • Zonnepanelen niet genoemd. Inductiekoken niet genoemd. Warmtepomp niet genoemd. Ik ben Will Eisinga en ik produceer Energie. dat kan iedereen. met Inductiekoken en Warmtepomp huis zonder gas. al 10 jaar. Je huis wordt een Energiehuis, de Wijk wordt een Energiewijk met Energiehuizen, de stad wordt een Energiestad met Energiewijken. Ik ben al 10 jaar klaar met de Energietransitie. met Laadpaal en EV rijden op stroom van het dak. Dat is niet moeilijk, dat is gemakkelijk. Dat is niet duur, dat levert veel geld op. Welke stad wordt de eerste Energiestad van Nederland????? Met inkomsten uit de Energieproductie. Een kWh is 50 cent. een dak met 20 panelen produceert 8000 kWh. opbrengst 4000 euro per jaar. productie 30 jaar. opbrengst 120.000 euro. Dit is mijn berekening. Wat is de berekening van John Kivit???

Geef een reactie