Seval C500 wordt ingezet als duurzame onkruidverdelger bij JvESCH

Totaal-aanpakker in buitenruimten JvESCH heeft op basis van een Seval C500 een duurzame onkruidverdelger ontwikkeld. Naast dat het voertuig 100% elektrisch is, is de productie van het hete water ook nog is C02 neutraal.

Seval C500 bij JvESCH

De Seval is gespoten in de van Esch origineel oranje kleur. Daarnaast is het voertuig voorzien van een Burgers Carrosserie Pick-up laadbak, een led zwaaibalk en een achteruitrij buzzer. In het zomer seizoen heeft het elektrische bestelvoertuig een speciale opbouw om het onkruid te verdelgen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe deze Seval als duurzame onkruidverdelger wordt ingezet.

onkruidverdelger

Circulaire gedachte

Het gebruikte water wordt verwarmd met restwarmte, zonder inzet van fossiele brandstoffen. Dit maakt de productie CO2-neutraal. Dit hete, ontharde water kan voor verschillende doeleinden worden ingezet. Zoals bij grootschalige beheersing van onkruid en exoten, waarvoor JvESCH het gebruikt.

Deze CO2-neutrale manier van onkruidbestrijding past perfect bij de duurzaamheidsdoelen die JvESCH nastreeft. Daarnaast vinden ze het belangrijk om nieuwe, circulaire technieken als deze binnen hun aanbod op te nemen. En hun opdrachtgevers proactief bij deze mogelijkheden te betrekken.

Hoe en waar past JvESCH deze techniek toe?

Het 104 graden hete water wordt in een tankwagen van 32000 liter getransporteerd naar de werklocaties. Twee JvESCH collega’s brengen het hete water vervolgens aan op het onkruid dat aanwezig is op verhardingen. De warmte van het water zorgt vervolgens voor de bestrijding van het onkruid.

Duurzame onkruidverdelger

Speciaal voor de kleinere oppervlakten is er in de eigen werkplaats van JvESCH een kleine versie van de grote tankwagen ontwikkeld op basis van een elektrische Seval. Deze is 100% elektrisch en vervoerd 1.000 liter heet (rest-)water voor de milieuvriendelijke onkruidbestrijding van stoepen en locaties die niet bereikbaar zijn met de grote tankwagen. Per groeiseizoen bestrijden ze het onkruid op locatie gemiddeld drie keer met deze manier van heet water onkruidbestrijding.

“De techniek doet absoluut wat hij moet doen. We zetten het bij diverse projecten in en de resultaten worden goed ontvangen door de bewoners en opdrachtgevers.”

J. van Esch BV

Buiten zit bij JvEsch van binnen. Daarom zien zij kansen voor aanleg, onderhoud en verduurzaming van buitenruimten. Dat doen ze al sinds 1962 in hun familiebedrijf dat inmiddels geleid wordt door de derde generatie. Duurzaamheid, veiligheid, maatschappelijke betrokkenheid en investeren in langetermijnrelaties met hun klanten, partners en leveranciers zijn hierbij hun kernwaarden.

onkruidverdelger 3

Bron van het artikel en foto’s: JvESCH / klik hier voor het volledige artikel

Lees ook: Elektrische Bloemengieter rijdt stilletjes en uitstoot vrij door Amsterdam

Artikel via: Seval e Cargo | Burgers Group

 

Geef een reactie