De voordelen van afvalverwerking in een privé-containerpark

Wil je als particulier of bedrijf afval verwerken maar kan je er niet mee terecht in je gemeentelijk containerpark? Doe dan een beroep op een privé-containerpark van bijvoorbeeld containerverhuurbedrijven. Deze kunnen je vele voordelen bieden. Ontdek hier welke!

 

containerpark

1. Verwerking van diverse afvalstromen

In privé-containerparken kunnen, net zoals in gemeentelijke recyclageparken, verschillende soorten afvalstromen gesorteerd en verwerkt worden. Denk aan grof huisvuil maar ook aan bouwafval en elektrische toestellen.

2. Toegankelijk voor particulieren en bedrijven

Ben je als particulier bezig aan een verbouwing of totaalrenovatie van je huis, dan heb je vaak te kampen met grote hoeveelheden afval. Daarmee kan je niet altijd terecht bij je gemeentelijk recyclagepark. In een privé-containerpark kan dit afval wel verwerkt worden. In veel gevallen is het ook een stuk goedkoper om je afval te verwerken in een privé-containerpark.

Als bedrijf kan je sowieso geen gebruik maken van een gemeentelijk recyclagepark voor de verwerking van je bedrijfsafval. Een privé-containerpark biedt dan de oplossing. De verwerking van je bedrijfsafval staat los van minimale of maximale afnamehoeveelheden.

3. Grote diversiteit aan te verwerken afval

In een recyclagepark krijgt je afval een tweede leven. Welk soort afval kan gesorteerd worden in privé-containerparken?

Afval zoals tractorbanden, autobanden, vrachtwagenbanden, vlak glas, gyproc, plastics, cellenbeton, faience, metaal, papier en karton, Ytong, steenpuin met aarde, zuiver steenpuin, snoeiafval, houtafval, boomstronken, aarde, asbesthoudend afval, gemengd bouw- en sloopafval en gemengd afval.

Ook wanneer je een container huurt bij een containerverhuurbedrijf, komt je afval terecht in hun privé-containerpark.

4. Vlot verloop

Een bezoek aan een privé-containerpark verloopt min of meer of dezelfde manier als een bezoek aan een gemeentelijk recyclagepark. Bij aankomst, rijd je op de weegbrug. Die bevindt zich meestal aan het onthaal. Vervolgens meld je je aan. Je wordt wegwijs gemaakt in het park en de medewerkers staan voor je klaar om je te helpen met al je vragen.

Omwille van corona kan het zijn dat er aangepaste maatregelen zijn voor een bezoek aan het recyclagepark.

5. Service op maat

Privé-containerparken streven naar een service op maat en willen afvalproblemen van zowel bedrijven als particulieren oplossen. Dit op een zo milieuvriendelijke en efficiënte manier. Alles dat opnieuw verwerkt of hergebruikt kan worden, wordt gerecycleerd.

Zoals reeds gezegd kan een privé-recyclagepark goedkoper zijn dan een gemeentelijk containerpark. Daarnaast biedt een privé-recyclagepark nog enkele voordelen:

– Erkend door OVAM (Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij).

– Het afval wordt afgevoerd naar plaatsen die erkend zijn voor OVAM.

– Geen minimale of maximale afnamehoeveelheden van afval.

– Als particulier of bedrijf hoef je zelf geen afval te sorteren, dit gebeurt in-house.

– Afvalstoffen worden zorgvuldig gesorteerd en gerecycleerd.

 

Geef een reactie