Windunie en the-emove starten met Turbinezon

Windunie en the-emove B.V. zijn de joint venture Turbinezon gestart. Samen introduceren ze nu de Emove Solar: een verplaatsbaar zonneveld dat aangesloten kan worden op de transformator van windturbines. Emove is ontwikkelaar van mobiele zonnepanelen. Windunie realiseert duurzame energieprojecten in lokaal eigendom, waaronder windenergie.

Turbinezon

Er is geen fundering nodig, omdat de verrijdbare zonnepanelen-installatie op de kraanopstelplaatsen van windturbines kan staan. Foto via windunie.nl 

De Emove Solar van Turbinezon

Zonne- en windenergieprojecten spelen een grote rol in de energietransitie. Het zijn de goedkoopste vormen om duurzame elektriciteit mee op te wekken. De piekmomenten liggen bij de twee energievormen anders. Turbines wekken het meeste op in de winter en het najaar, omdat het dan vaker en harder waait. Zonnepanelen wekken de meeste energie juist op in het voorjaar en de zomer. De Emove Solar van Turbinezon zorgt voor de optimale aanvulling van zonne-energie op windenergie.

Een interessante oplossing

De Emove Solar is een interessante oplossing voor gemeenten, burgercoöperaties, turbine-eigenaren en windparken die zonne-energie willen combineren met windenergie. Met de Emove Solar levert Turbinezon een extra bijdrage aan de doelstellingen van de regionale energiestrategieën en het behalen van de nationale klimaatdoelen. Per windturbine zijn zo’n 20 tot 30 mobiele Emove Solar units van rond de 21 kWp te plaatsen.

Een belangrijke innovatie is dat het verplaatsbare zonneveld direct op de transformator van de windturbine kan worden aangesloten. “Omdat het mobiele zonneveld geen extra aansluiting nodig heeft en niet-grondgebonden is, lukt het om duurzame initiatieven snel op te starten en vaart te maken met de energietransitie”, zegt Devin van Gelder, General Manager bij Emove.

Voordeel voor ruimtelijke inpassing

Sjoerd Hupkes Wijnstra, ontwikkelaar zonneparken bij Windunie: “We hebben de technische kennis van Emove gecombineerd met de ontwikkel-, advies- en exploitatie-expertise van Windunie. De Emove Solar is verrijdbaar en snel op te bouwen in verschillende opstellingen. Bovendien is de Emove Solar schaalbaar. Er is geen fundering nodig, omdat de verrijdbare zonnepanelen-installatie op de kraanopstelplaatsen van windturbines kan staan. Wij denken dat deze mobiliteit en flexibiliteit een voordeel oplevert voor de ruimtelijke inpassing.

Voor meer informatie: turbinezon.nl

Bron: windunie.nl

 

Geef een reactie