DHL Freight en Volvo Trucks bundelen krachten voor fossielvrij transport over langere afstanden

DHL Freight en Volvo Trucks werken samen om de introductie van zware elektrische trucks voor regionaal transport in Europa te versnellen. De gecombineerde inspanning markeert een nieuwe belangrijke stap in de richting van klimaatneutrale transportoplossingen voor de langere afstand. Op dit moment worden elektrische trucks voornamelijk gebruikt voor kortere afstanden binnen steden en in stedelijke gebieden. DHL Freight en Volvo Trucks zijn echter een project gestart dat zich richt op zwaar elektrisch transport over langere afstanden. De twee bedrijven testen een volledig elektrische Volvo FH met treingewichten tot 60 ton. Vanaf maart rijdt de truck tussen twee logistieke terminals van DHL Freight in Zweden, een afstand van ongeveer 150 km. Tijdens de pilot doen Volvo en DHL belangrijke ervaring en informatie op over het opzetten en exploiteren van een adequate laadinfrastructuur. De verzamelde inzichten zullen helpen bij het optimaliseren van de juiste balans tussen gereden afstand, laadgewicht en oplaadpunten in het dagelijkse vrachtvervoer over de weg.

DHL Freight

Foto via volvotrucks.nl

DHL Freight en Volvo Trucks

DHL werkt actief samen met Volvo Trucks aan het verkleinen van haar ecologische voetafdruk, waarbij duurzaamheid een integraal onderdeel is van de bedrijfsstrategie.

Logistiek gerelateerde emissies tot nul terug brengen

“Ons doel is om alle logistiek gerelateerde emissies tot nul terug te brengen. Om dit te bereiken, zijn al belangrijke mijlpalen behaald: vergeleken met 2007 is de CO2-efficiëntie van DHL met 35% verbeterd. We hebben hiervoor innovatieve technologische oplossingen en sterke partners nodig. Ik ben ervan overtuigd dat onze samenwerking met Volvo Trucks, een van de meest vooruitstrevende truckfabrikanten ter wereld, ons zal helpen bij het behalen van onze ambitieuze milieudoelstellingen in het wegtransport”, zegt Uwe Brinks, CEO bij DHL Freight.

Transitie naar fossielvrij transport

Om de overgang naar fossielvrij transport zo soepel mogelijk te laten verlopen, onderzoekt Volvo Trucks alle verschillende aspecten die bij elektrificatie komen kijken. Elk aspect van elektrificatie wordt daarbij in overweging genomen, inclusief opladen, routeplanning, voertuigen, service en overige ondersteuning … Lees verder

Lees verder op bron: volvotrucks.nl

 

One Response to DHL Freight en Volvo Trucks bundelen krachten voor fossielvrij transport over langere afstanden

  • Trucks met Wisselbatterij. Xerotech Batterijwisselsysteem. Rijden, Stoppen, Rijden.
    batterijen laden met Zonneparken langs snelwegen. Opslag Zonnestroom in Wisselbatterijen,
    Truck zonder batterij is goedkoop. geen tijdverlies laden, Rijden stoppen rijden door heel Europa op stroom van de zonneparken langs snelwegen.

Geef een reactie