DNB (De Nederlandsche Bank) bouwt met CO2-neutraal beton

Bij de renovatie van het DNB kantoor wordt gerecycled beton nu ook geïnjecteerd met CO2. Dit CO2-neutrale beton gebruiken we bij de bouw van ons kantoor van De Nederlandsche Bank. En dat is een wereldprimeur. Het injecteren van beton met CO2 is een betekenisvolle innovatie, die door steeds betere data en verfijning van technologische toepassingen zal gaan leiden tot beton met een negatieve CO2-emissie.

DNB

Met hergebruik van grind, zand en cement uit het oude beton kunnen we een CO2-reductie realiseren van circa 75%.  Foto via dnb.nl © DNB

Beton geïnjecteerd met CO2

We zijn trots op deze nieuwste innovatie waarbij het beton dat uit het pand is gehaald, eerst wordt geïnjecteerd met CO2. Met hergebruik van grind, zand en cement uit het oude beton kunnen we een CO2-reductie realiseren van circa 75%. Met deze innovatie gaan we nog een stap verder en creëren we een CO2-neutrale betonproductie door de CO2 af te vangen en deze blijvend op te slaan in het beton. Dit beton gebruiken we bij de bouw van ons kantoor.

DNB en de circulaire economie

We denken bij DNB na over hoe we de circulaire economie op de kaart kunnen zetten. Dat doen we door de renovatie van ons kantoor als een micro-economische casus te presenteren voor de circulaire economie op macroniveau. Met een renovatie van deze omvang krijgen innovatieve bedrijven zoals New Horizon de mogelijkheid om alternatieve oplossingen op te schalen. Zo worden deze bedrijven gestimuleerd om door te ontwikkelen en zijn ze een voorbeeld voor overheden en andere bedrijven.


In dit filmpje van De Nederlandsche Bank zie je hoe CO2-neutraal beton in de vernieuwde kade naast het kantoor wordt gestort.

Negatieve CO2-emissie

Het injecteren van beton met CO2 is een betekenisvolle innovatie, die door steeds betere data en verfijning van technologische toepassingen zal gaan leiden tot beton met een negatieve CO2-emissie. Dankzij alle inspanningen op het gebied van duurzaamheid heeft DNB recent het BREEAM Outstanding ontwerpcertificaat behaald.

Bron: dnb.nl

 

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2022 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign