Drie voorbeelden van hoe je met een relatiegeschenk duurzaamheid kunt stimuleren

Als je zelf veel geeft om duurzaamheid en het milieu, en je best doet om klimaatverandering tegen te gaan, hoop je natuurlijk op de medewerking van vele anderen. In de praktijk kan men echter veel dingen aanzienlijk duurzamer doen dan men het nu doet. Dat komt ten dele omdat mensen het geld er niet voor over hebben om te investeren in wat duurdere, duurzame alternatieven voor alledaagse gebruiksvoorwerpen. Dit ondanks het feit dat ze daar wel langer plezier van kunnen hebben. Gelukkig is er nog het relatiegeschenk, dat je als bedrijf uitstekend kunt inzetten om je klanten een duurzamer alternatief aan te reiken. We geven drie voorbeelden van hoe je met een relatiegeschenk duurzaamheid kunt stimuleren.

met

Duurzaam koffie drinken in de trein met een koffie-to-go beker

Je kunt ook koffiebekers bedrukken met je bedrijfslogo die zich lenen voor gebruik in de trein, zogenaamde koffie-to-go bekers. Mensen die met het openbaar vervoer gaan, vinden het graag fijn om ’s ochtends in de trein koffie te kunnen drinken om hun dag goed te beginnen. Maar al te vaak gebeurt dat echter in wegwerpbekers die voor een hoop afval zorgen. Gelukkig stimuleren steeds meer afgiftepunten van koffie (en thee) het meenemen van je eigen beker, die ze dan voor je vullen. Een goed, herbruikbare koffie-to-go beker drink comfortabeler dan een wegwerpbeker en stimuleert om duurzamer om te gaan met deze koffiebehoefte. Wie weet stimuleert het zelfs een ontvanger die niet vaak met het OV om dat vaker te gaan doen!

Uitwisbaar notitieboek om papierverspilling te voorkomen

Wat ook een mooi en duurzaam relatiegeschenk is, is een uitwisbaar notitieboek. Deze heeft gladde, stevige pagina’s die je met een stift beschrijft. Omdat je notities vaak niet eindeloos nodig hebt, kun je ze na verloop van tijd weer uitwissen en de pagina hergebruiken. Als je voorzichtig met je

notitieboek omspringt en jezelf bij tijd en wijle van een nieuwe stift voorziet, kun je er eindeloos lang mee doen. Dat voorkomt een hoop papierverspilling in de hoop van papieren notitieboekjes of -blokken die uiteindelijk in het afval verdwijnen en door een nieuwe vervangen moeten worden als ze vol zijn. Een stuk duurzamer, dus en oprecht een goed relatiegeschenk om te geven. Uiteraard laat je het voorzien van je bedrijfslogo!

met strik

Herbruikbare sandwich wrap voor een duurzamere lunch

Veel mensen nemen hun eigen lunch van huis mee naar het werk, en maar al te vaak gebeurt dat in plastic wegwerpzakjes die na één keer gebruiken alweer in het afval verdwijnen. Sommigen hebben een lunchbox, maar dat is toch een beetje een ouderwets gezicht. Jij kunt met jouw relatiegeschenk een alternatief bieden door een herbruikbare sandwich wrap te geven. Hierin kunnen de ontvangers hun boterhammen verpakken om mee te nemen naar het werk. Vervolgens kan de wrap gewoon hergebruikt worden. Hij kan zelfs in de wasmachine. Zo wordt de lunch een stukje duurzamer!

Geen van bovenstaande zaken komen per se opdringerig over. Het zijn gewoon mooie, hoogwaardige relatiegeschenken die leuk zijn om te ontvangen. De bereid om duurzamer te leven is er immers diep van binnen misschien best wel, en daar kun jij met het geven van een duurzaam relatiegeschenk een handje bij helpen.

 

Geef een reactie