Duurzame notitieboeken gemaakt van appelschillen

Notitieboeken gemaakt van appels? Jazeker, die bestaan! Als eerste op de Nederlandse markt lanceerde Van Den Ende – The Notepad Factory, specialist in promotionele schrijfblokken, nu de Appeel-notitieboeken. Deze zijn duurzaam geproduceerd en bestaan grotendeels uit appelresten. De kaft is namelijk gemaakt van appelschillen, en voor de pagina’s is appelpulp gebruikt. Het product heeft dan ook een veel lagere ecologische voetafdruk dan standaard notitieboekjes. Daarmee is het een mooie aanvulling op het duurzame assortiment dat The Notepad Factory verkoopt.

notitieboeken

Milieuvriendelijke notitieboeken

De kaft van het Appeel-notitieboek is gemaakt van 30% appelschillen en 70% gerecyclede leermaterialen. De pagina’s in het notitieboek zijn gemaakt van appelpulp en plantaardige vezels. Ook het productieproces is milieuvriendelijk: voor het produceren van het Appeel papier wordt alleen groene energie gebruikt.

The Notepad Factory verkoopt deze luxe en duurzame notitieboekjes van het Italiaanse merk Castelli in zes – op appels geïnspireerde – kleuren. Het is mogelijk om de kaft van de boekjes met een logo te bedrukken. Dit wordt gedaan door middel van blinddruk, een techniek waarbij geen inkt wordt gebruikt. Daarmee zijn deze ecologische notitieboeken een origineel en duurzaam relatiegeschenk.

notitieboeken 2

Memoblokken van graspapier

Een andere nieuwe duurzame innovatie van The Notepad Factory zijn zelfklevende memoblokken van graspapier. Dit unieke product heeft het bedrijf zelf ontwikkeld en is een duurzaam alternatief voor standaard post-its. Graspapier heeft namelijk een 50% kleinere ecologische voetafdruk dan normaal papier. Het verschil met echt papier is niet voelbaar, maar de grassprietjes zorgen wel voor een natuurlijke en originele uitstraling. Daarmee zijn deze memoblokken een origineel en milieuvriendelijk alternatief voor gewone blokjes papier. Bedrukking is ook mogelijk.

Duurzaam en milieuvriendelijk produceren

De van appelschillen gemaakte notitieboekjes en de blokken van graspapier zijn niet de enige duurzame producten van The Notepad Factory. Het bedrijf heeft een volledige productlijn met duurzame producten en is continu op zoek naar nieuwe milieuvriendelijke innovaties om toe te passen en op de markt te brengen. De Appeel-notitieboeken zijn daar het meest recente voorbeeld van.

Bron: notepad-factory.com 

 

Geef een reactie