Met nieuwe blauwe PMD-zak meer recycleren

Nog tot 2021 voert Fost Plus stapsgewijs de nieuwe blauwe PMD-zak in. Daarin mogen voortaan álle huishoudelijke plastic verpakkingen gesorteerd worden, samen met de plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drinkkartons die er nog altijd in mogen. Zo wordt het voor huishoudens eenvoudiger om te sorteren en kan Fost Plus veel meer plastic inzamelen en recycleren.

blauwe PMD-zak

Jaarlijks 70.000 ton extra plastic gerecycleerd

Colruyt Group is aangesloten bij Fost Plus en draagt via die weg financieel bij aan de ophaling, het sorteren en de recyclage van verpakkingen. Ook in onze eigen winkels en distributiecentra proberen we verpakkingen aanzienlijk te beperken door vermijding, vermindering, recyclage en hergebruik van afvalstromen.

De blauwe PMD-zak

blauwe PMD-zak 1Door de nieuwe blauwe zak kan onze partner Fost Plus jaarlijks tot 70.000 ton extra plastic inzamelen en recycleren. Dat zijn jaarlijks 4 vuilniszakken per Belg. Zo bereikt ons land voor plastic verpakkingen een recyclagegraad van 65 %, ver boven de Europese aanbeveling van 22,5 %. Omdat er op die manier minder afval wordt verbrand, besparen de lokale besturen jaarlijks 18 miljoen euro. In de sorteercentra worden ongeveer 350 extra banen gecreëerd. Dit is dus een belangrijke stap in de bevordering van de circulaire economie, wat Colruyt Group volop ondersteunt.

Initiatief

Met dit initiatief dragen we bij aan het realiseren van deze Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Bron en foto’s: colruytgroup.com

 

Geef een reactie