Duurzame relatiegeschenken voor een beter imago

Duurzaam ondernemen ingewikkeld? Dat hoeft niet! Met het zetten van kleine stapjes, kun jij als bedrijf een groot verschil maken. Bijvoorbeeld door duurzame relatiegeschenken te versturen naar je loyale klant. Een relatief lage investering, maar met een groots effect. Niet alleen op het milieu, maar ook op het beeld van de klant op jouw onderneming.

Duurzame relatiegeschenken

Het belang van duurzaam ondernemen

Duurzaamheid is een steeds belangrijker thema in ons leven. Niet alleen thuis, maar ook op de werkvloer. Heb jij als ondernemer de wens om milieuvriendelijker te werken? Heel goed! Alleen waar begin je? Er zijn talloze manieren om het milieu mee te nemen in je bedrijfsvoering. Een daarvan is werken met duurzame relatiegeschenken. Met relatiegeschenken toon je jouw waardering richting je klant wat kan zorgen voor een betere loyaliteit en omzet. Wanneer je de relatiegeschenken duurzaam maakt, heeft dit ook effect op jouw imago.

Duurzame relatiegeschenken 2

Een groener imago

Het is bewezen dat een klant een duurzaam relatiegeschenk meer waardeert dan haar niet-duurzame alternatief. Dit blijkt uit onderzoek van promovenda Arianne van der Wal en hoogleraar psychologie Mark van Vugt aan de VU in Amsterdam. Een duurzaam relatiegeschenk wordt als kwalitatief beter en aantrekkelijker gezien en het bedrijf van wie het cadeau afkomstig is krijgt een hogere status toegewezen. Zo ziet de ontvanger de gever als een maatschappelijk betrokken, verantwoordelijk en moreel bedrijf. Geef je altijd duurzame relatiegeschenken of pas je duurzaamheid ook in je verdere bedrijfsvoering toe? Dan heeft dit ook nog een positief effect op de sociale reputatie van je onderneming. Een klant is sneller geneigd om klant bij je te blijven. Oftewel: je creëert loyaliteit. Loyaliteit is belangrijk, want het zorgt voor word-of-mouth. Dit kan weer zorgen voor nieuwe klandizie, stakeholders en werknemers en kan leiden tot groei en een beter rendement.

Duurzame relatiegeschenken 3

Voorbeelden van duurzame relatiegeschenken

Afhankelijk van het doel en je doelgroep kun je zo creatief zijn als je wil qua duurzame relatiegeschenken. Weet je bijvoorbeeld dat jouw klant dol is op lekker eten en drinken? Verstuur dan een pakket met daarin lokale en biologische lekkernijen. Zo steun je direct de lokale ondernemer. Of pak het meer praktisch aan en creëer bij Gift Campaign een pakket met daarin bedrukte duurzame notitieboekjes, een pen gemaakt van gerecycled papier en een houten usb-stick. Dit is ook ideaal om zelf te gebruiken op kantoor. Bijvoorbeeld als welkomstpakket voor nieuwe werknemers.

 

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2022 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign