Duurzame schoonmaak hoog op de agenda bij facilitair managers

Niet alleen in Den Haag staat duurzaamheid op de agenda. Steeds meer organisaties geven aan dat ze hun ecologische footprint willen verbeteren. De vraag naar vernieuwing op het gebied van facilitair management blijkt groot. Echt van dienst willen zijn voor de natuur, de inwoners van ons land en hier op alle gebieden binnen het bedrijf aan willen werken lijkt inmiddels een trend. Facilitair managers zijn de afgelopen jaren druk met het verbeteren van hun diensten, het verduurzamen van de schoonmaak en het verbeteren van de klantervaring.

schoonmaak

Een duurzaam schoonmaakbedrijf maakt gebruik van ecologische schoonmaakmiddelen. 

Facilitair managers belangrijke rol in verduurzaming

Facilitair managers spelen een grote rol in de verduurzaming van bedrijven. Ze kunnen hier op verschillende manieren aan bijdragen. Door middel van afvalscheiding en de juiste hygiëne en gezondheid spelen ze een uiterst belangrijke rol. Een schoonmaakbedrijf inhuren doet men tegenwoordig niet meer alleen om de hygiëne te waarborgen, ook de duurzaamheid van die schoonmaak is van belang. Een groot verschil met enkele jaren terug.

Gebruik van ecologische schoonmaakmiddelen

Bedrijven kunnen op verschillende manieren investeren in de duurzame schoonmaak. Vaak wordt dit overgelaten aan een schoonmaakbedrijf dat in duurzaamheid is gespecialiseerd. Het blijft natuurlijk een breed begrip. De schoonmaakactiviteiten verduurzamen kan op talloze verschillende manieren. Zowel door kleine als zeer grote veranderingen door te voeren.
Hoe kiest u een schoonmaakbedrijf? Een duurzaam schoonmaakbedrijf maakt gebruik van ecologische schoonmaakmiddelen. Dit is een uiterst mooie ontwikkeling op het gebied van facilitair management. Er zijn voldoende alternatieven voor schoonmaakmiddelen die het milieu onnodig belasten. Met behulp van ecologische schoonmaakmiddelen wordt al heel snel een grote stap naar een verduurzaamde organisatie gezet. En er zijn meer mogelijkheden om te besparen.

schoonmaak 1

Een schoonmaakbedrijf inhuren doet men tegenwoordig niet meer alleen om de hygiëne te waarborgen, ook de duurzaamheid van die schoonmaak is van belang. 

Watermanagement

Uit de Nationale Benchmark Facilitaire innovatie 2020 is gebleken dat de meeste organisaties gebruik maken van specifieke vormen om de duurzaamheid binnen hun bedrijf te vergroten. Deze hebben vaak ook betrekking op facilitair management. Een groot onderdeel is het watermanagement. Dit houdt in dat er minder water verbruikt mag worden. Niet alleen tijdens het schoonmaken, maar ook bij het doorspoelen van het toilet. Een grote stap vooruit en ook nog eens een die relatief eenvoudig te realiseren is.

Investeren in duurzame schoonmaak

Wanneer u als ondernemer in Den Haag of elders in Nederland wilt investeren in duurzame schoonmaak, is het belangrijk dat u weet waar u op moet letten. Bovendien is het verstandig om een schoonmaakbedrijf in te schakelen die gespecialiseerd is in duurzaamheid. Zo weet u zeker dat de juiste middelen worden gebruikt en dat u kunt rekenen op hulp bij uw doel om de organisatie te verduurzamen.

 

One Response to Duurzame schoonmaak hoog op de agenda bij facilitair managers

  • Erg interessant om te lezen. Je ziet inderdaad ook bij schoonmaakbedrijven dat ze bezig zijn met duurzaamheid. Goed om te weten dat er ecologische schoonmaakmiddelen zijn die niet zo milieubelastend zijn. Ik ga hier al consument ook naar kijken!

Geef een reactie