Elektrisch rijden: past het bij jou?

Milieuvriendelijker elektrisch rijden op zonne-energie

Zonnepanelen: je ziet ze steeds vaker verschijnen. Toch zijn ze niet bepaald goedkoop. Vooral de hoge aanschafkosten maken zonnepanelen in huis voor veel mensen een no-go. Gelukkig zijn er ook goedkopere oplossingen. Zoals je in dit artikel zult lezen, zijn zonnepanelen onmisbaar als je elektrisch rijdt (of van plan bent om dit te doen).

Elektrisch rijden

Vliegschaamte

Veel mensen hebben last van vliegschaamte als ze voor de zoveelste keer in een vliegtuig stappen – terwijl er zoveel minder milieubelastende alternatieven zijn. Wie voor de trein of bus kiest, laat een veel kleinere koolstofvoetafdruk achter. Toch zijn hier ook weer nadelen aan verbonden: de reis duurt aanzienlijk langer en je hebt minder vrijheid en comfort. De oplossing? Ga voor een elektrische auto die op zonne-energie rijdt! Check de onderstaande voordelen:

Kosten worden verspreid

Er zijn niet veel mensen die in één keer het volledige aankoopbedrag willen neerleggen voor een set zonnepanelen. Als je de kosten over meerdere jaren verspreidt, is het een ander (budget-vriendelijk) verhaal. Hoe pak je dat aan? Met Total Life regel je probleemloos zonnepanelen van de allerbeste kwaliteit. Je betaalt elke maand een bepaald bedrag terug, om na ongeveer 7 tot 9 jaar de trotse eigenaar van de panelen te zijn. We houden alles heel overzichtelijk en maken het zo makkelijk mogelijk voor je. Je hebt bovendien 25 jaar garantie.

Wist je dat zonnepanelen sowieso steeds goedkoper worden? Dit betekent dat het steeds betaalbaarder wordt om zelf energie op te wekken. Een mooie meevaller: de waarde van je huis stijgt als je zonnepanelen plaatst. Zonnepanelen zijn dus beter voor het milieu en je portemonnee!

Groen elektrisch laden

Het is iets wat veel mensen zich afvragen: hoe groen is elektrisch laden eigenlijk? En is het betaalbaar? Eén ding is zeker: wie op stroom rijdt, is goedkoper uit dan iemand die op benzine rijdt – al helemaal als de panelen zijn afbetaald. Toch is het natuurlijk niet gratis. Het is belangrijk om rekening te houden met het feit dat je energiekosten twee keer zo hoog zijn als je een elektrische auto thuis oplaadt. Het kan zelfs zo zijn dat je thuis geen groene stroom uit het stopcontact krijgt (afhankelijk van jouw energieleverancier en waar de stroom vandaan komt).

Wie een auto via de laadpaal thuis oplaadt met stroom van zijn eigen zonnepanelen, kan van twee dingen uitgaan: je rijdt nu volledig duurzaam en bent veel minder geld kwijt. Omdat jij zelf degene bent die stroom opwekt (en je auto hiermee oplaadt), hou je zelf de regie over de hele energiecyclus. Iets om trots op te zijn!

Extra stroom: geld terug

Verbruik je met je zonnepanelen meer stroom dan je op het moment opwekt? Het elektriciteitsnet vangt dit voor je op. Als je met dit scenario te maken hebt, lever je dus energie terug aan het elektriciteitsnet. Hiervoor krijg je een terugleververgoeding (deze is volgens de wet verplicht).

Mensen worden op het moment zoveel mogelijk gestimuleerd om milieubewust te handelen en gebruik te maken van hun eigen groene stroom (de stroom van het elektriciteitsnet is lang niet altijd groen). Hier profiteer jij weer van: je krijgt tot 2023 net zoveel geld terug als je teruglevert aan stroom. Daarna wordt dit langzaam afgebouwd. Het is een flinke investering om de resterende energie die je opwekt zelf op te slaan in een thuisbatterij. Maak het jezelf makkelijker en gebruik een elektrische auto: je laadt dan gewoon de batterij op.

Elektrisch rijden

Elektrisch rijden: ben je al de gelukkige eigenaar van een elektrische auto? Dan is het zeker aan te raden om ook zonnepanelen te laten leggen. Liggen er al zonnepanelen op je dak? Dan wordt het eens tijd om op zoek te gaan naar de elektrische auto die bij je past!

One Response to Elektrisch rijden: past het bij jou?

  • ik heb 20 Zonnepanelen, 6000 kWh, 6000 euro, Laadpaal en EV, Dacia Spring 14.000 euro min 4000 euro subsidie volgend jaar. nooit meer tanken.

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2023 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign