Fastned zet internationale expansie voort: opent eerste station in Zwitserland

Fastned, het Europese snellaadnetwerk voor elektrische voertuigen, heeft haar eerste snellaadstation in Zwitserland geopend vlakbij Zürich, langs de snelweg A1. Het station is de eerste van 20 locaties langs belangrijke Zwitserse snelwegen die Fastned heeft verkregen in een aanbesteding die in 2019 werd georganiseerd door het Zwitserse Bundesamt für Strassen (ASTRA). Met het toevoegen van een vijfde land aan haar netwerk, zet Fastned opnieuw een stap in de richting van haar doel van een Europees snellaadnetwerk, waarmee elektrische rijders de vrijheid krijgen om overal naartoe te rijden.

Fastned

Het eerste station van Fastned in Zwitserland bevindt op de verzorgingsplaats Suhr, langs de snelweg A1 St. Margrethen-Genève, die Zwitserland van oost naar west doorkruist. Foto via fastnedcharging.com 

Snellaadstations

Sinds de oprichting in 2012 heeft Fastned 131 snellaadstations gebouwd in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België en nu Zwitserland. Daarnaast won Fastned dit jaar een aanbesteding voor de ontwikkeling en exploitatie van 9 snellaadstations langs belangrijke snelwegen in Frankrijk. Fastned is gespecialiseerd in de ontwikkeling en exploitatie van grote snellaadstations langs snelwegen en in steden, om zo een aanzienlijke capaciteit te creëren om tot honderden auto’s per locatie per dag op te laden. Op de stations kunnen elektrische auto’s snel worden opgeladen met 100% duurzaam opgewekte elektriciteit. Fastned is genoteerd aan Euronext Amsterdam.

Fastned levert een constant hoge uptime op haar laadstations en garandeert daarmee een hoge kwaliteit en betrouwbare laadervaring. De stations zijn onbemand, 24/7 open, draaien op het eigen softwareplatform van Fastned en worden ondersteund via het Network Operations Center vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam.

Hoogwaardige laadinfrastructuur langs belangrijke snelwegen

Het vandaag geopende station is de eerste van 20 locaties welke Fastned in 2019 in een aanbesteding heeft verworven. De volgende opening is gepland in januari waarna gedurende 2021 nog meer stations zullen volgen. De aanbesteding is destijds door ASTRA opgezet om de realisatie van hoogwaardige laadinfrastructuur langs belangrijke snelwegen in Zwitserland te ondersteunen, waarmee cruciale infrastructuur wordt gerealiseerd voor het snel groeiende aantal elektrische voertuigen in het land. In de eerste 10 maanden van 2020 was reeds 6,8% van de nieuw verkochte auto’s in Zwitserland volledig elektrisch.

Eerste station van Fastned in Zwitserland

Het eerste station in Zwitserland bevindt zich op de verzorgingsplaats Suhr, langs de snelweg A1 St. Margrethen-Genève, die Zwitserland van oost naar west doorkruist. Het snellaadstation heeft een dak van zonnepanelen en biedt 300kW snelladen voor vier auto’s tegelijk. Hiermee kunnen elektrische auto’s 300 km aan bereik laden in 15 minuten. Dit is tot wel 100 keer sneller dan aan een lader thuis of op kantoor.

Opladen bij Fastned in Zwitserland kost 0,59 CHF per kilowattuur inclusief BTW. Elektrische rijders kunnen op verschillende manieren voor hun laadsessies betalen, waaronder met creditcards, pinpassen en laadpassen en via de Fastned App.

Fastned 2

Achtergrondinformatie

Er zijn meer dan zes miljoen motorvoertuigen in Zwitserland. In 2020 (tot en met oktober) was 6,8% van de nieuw verkochte auto’s in het land volledig elektrisch. In 2018 kondigde de Zwitserse regering aan het aandeel elektrische voertuigen als percentage van alle verkochte auto’s tegen 2022 te willen verhogen tot 15%.

Bron: fastnedcharging.com

 

One Response to Fastned zet internationale expansie voort: opent eerste station in Zwitserland

  • het Fastned snellaadstation heeft een dak van zonnepanelen. er moeten zonneparken komen langs snelwegen aangesloten op laadstations. 1 hectare produceert 1 miljoen kWh. opbrengst per jaar
    590.000 CHF per jaar per hectare Zonnepanelen. productiegarantie 30 jaar. opbrengst per hectare, 18 miljoen euro.

Geef een antwoord

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2021 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign