Is betalen met een creditcard beter voor het milieu?

Binnen de financiële wereld gaat alles om het snel en veilig kunnen verrichten van transacties, maar staan we er niet vaak bij stil, dat ook het milieu er voordeel aan kan hebben. Steeds meer betalingen vinden plaats met een creditcard en wordt deze wijze van betalen ook nog door de banken gestimuleerd.

creditcard

Minder schakels die doorlopen worden

Een voordeel dat aan meerdere zijden snijdt. Zo zijn de overmakingen binnen een paar seconden gepleegd. Elke extra stap binnen het betalingsverkeer, of het nu gaat om het rijden naar de bank voor een storting of een bankoverschrijving kost nu eenmaal extra energie. Voor een enkele transactie mag dat niet zo een groot verschil uitmaken, maar wordt het helemaal anders wanneer de totale impact wereldwijd in beschouwing wordt genomen. Alle beetjes helpen natuurlijk en helpt betalen met een creditcard dus ook wel mee.

Het kan altijd een stapje meer

Het grootste deel van de belasting op het milieu door te betalen met een creditcard komt van het energiegebruik en de materialen gebruikt voor het opzetten en onderhoudt van de fysieke infrastructuur. Dat zijn gelukkig ook punten waar er over het algemeen hard aan wordt gewerkt om het een meer duurzaam karakter te geven. Energie wordt zo steeds meer opgewekt op een milieuvriendelijke manier en wordt al veel materiaal hergebruikt. De cirkel is dus bijna compleet bij het betalen met een creditcard waarbij het milieu als winnaar uit de bus komt.

Creditcard en milieu

Met een creditcard op zak worden dus niet alleen maar transacties snel en veilig verricht, maar draagt het ook nog bij aan de besparing van het milieu. Het komt allemaal neer op het verminderd aantal stappen die op hun buurt elk weer een energiebesparing betekenen.

Bron: Biflatie.nl

 

One Response to Is betalen met een creditcard beter voor het milieu?

Geef een antwoord

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2021 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign