Flink veel nieuwe fietsparkeerplekken bij Zuid-Hollandse treinstations

Bij 11 stations in Zuid-Holland worden de komende jaren ruim 2400 nieuwe fietsparkeerplekken toegevoegd, bovenop de 4000 die momenteel gerealiseerd worden. Zo’n 7500 extra plekken worden onderzocht. Om een drukke provincie als Zuid-Holland bereikbaar te houden voor verkeer dat wel over de weg moet, zoals vrachtverkeer, is het belangrijk om andere verkeersgebruikers goede alternatieven te bieden. Steeds meer forenzen kiezen voor de fiets, of voor de combinatie fiets – openbaar vervoer als ze langere afstanden moeten afleggen.

fietsparkeerplekken

Fietsparkeerplekken

“Om te voldoen aan de groeiende vraag naar fietsparkeerplekken bij stations, investeren de provincie Zuid-Holland en de gemeenten komende jaren € 4,9 miljoen euro in nieuwe stallingen,” vertelt gedeputeerde Floor Vermeulen. “De staatssecretaris maakte bekend dat zij dit bedrag aanvult met nog eens € 3,3 miljoen. Met dit geld kunnen we, samen met ProRail, een belangrijke stap zetten in de realisatie van voldoende fietsparkeerplekken bij stations.”

Nieuwe plekken voor 11 stations

Met het beschikbare budget kunnen ruim 2400 nieuwe fietsparkeerplekken worden gerealiseerd. Deze komen bij de stations Bodegraven (160), Gorinchem (170), Gouda-Goverwelle (180), Hillegom (114), Leiden De Vink (400), Sliedrecht (110) en Sliedrecht Baanhoek (200), Voorhout (170), Zwijndrecht (450), Dordrecht-Zuid (250) en Dordrecht-Stadspolders (200). Wethouder Rik van der Linden: “Ik ben heel blij dat provincie Zuid-Holland, ProRail en het Rijk bijdragen aan de uitbreiding van de Dordtse stallingen. Dat is belangrijk voor de bereikbaarheid van de stad en bovendien worden de stations een aantrekkelijkere plek voor de reizigers.”

Gemiddeld gaat het om een toename van 33% per station. Een deel van het geld wordt gebruikt om samen met ProRail en de gemeenten de grote uitbreidingen bij de stations Dordrecht en Leiden Centraal voor te bereiden, waar respectievelijk 1380 en maar liefst 6000 nieuwe fietsparkeerplekken moeten komen.

4000 nieuwe plekken in lopende projecten

Ook op andere stations in de provincie Zuid-Holland werken gemeenten, ProRail en provincie samen aan de uitbreiding van fietsenstallingen. Bij de stations Gouda, Leiden Lammenschans en Sassenheim worden de komende tijd 4000 nieuwe fietsparkeerplekken aangelegd.

Bron: www.zuid-holland.nl

 

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2022 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign