Gemeente Eindhoven en Ballast Nedam Development tekenen ‘Gezonde Verstedelijking Akkoord’ tijdens Expo Real 2019

Gemeente Eindhoven en Ballast Nedam Development werken al geruime tijd samen aan gebiedsontwikkeling Berckelbosch te Eindhoven. Beide partijen willen met Berckelbosch een wijk ontwikkelen en realiseren die resulteert in gezonde verstedelijking. Om de gezamenlijke ambities kenbaar te maken en vast te leggen hebben Ballast Nedam Development en Gemeente Eindhoven het ‘Berckelbosch; Gezonde Verstedelijking Akkoord’ opgesteld. Door de ondertekening hiervan, tijdens de Expo Real, hebben beide partijen zich officieel aan het akkoord gecommitteerd.

Eindhoven

Gemeente Eindhoven en Ballast Nedam Development

Wethouder Wonen, Wijken, Werk en Ruimtelijke Ontwikkeling Yasin Torunoglu is blij met het akkoord: “In Berckelbosch worden niet alleen huizen gebouwd, er ontstaat een hele nieuwe woonwijk. Het is dus een bredere bouwopgave, waarbij alle effecten zorgvuldig worden afgewogen. De bouw moet het milieu niet te zeer aantasten en de groene buitenruimte moet kloppen met de behoeftes van de bewoners én van de natuur. Met dit akkoord grijpt Ballast Nedam Development, samen met de gemeente, de kans om Berckelbosch nóg een beetje mooier en beter te maken.”

Directeur Ballast Nedam Development Onno Dwars plaatst dit akkoord in perspectief: “Wij hebben meer impact op het levensgeluk dan een dokter. De uitrol van het rioolstelsel in Nederland heeft ervoor gezorgd dat we allemaal gemiddeld 10 jaar langer leven. In Berckelbosch passen wij een nieuwe manier van kijken naar onze gebouwde omgeving toe. Denk bijvoorbeeld aan het positief beïnvloeden van onbewust bewegen, invloed hebben op de luchtkwaliteit, stress verlagen door het toevoegen van groen en het stimuleren van biodiversiteit in samenwerking met de Vogelbescherming en Zoogdiervereniging. Dit alles draagt ertoe bij dat we samen langer, gelukkiger en gezonder gaan leven”.

‘Gezonde Verstedelijking Akkoord’

Het ‘Gezonde Verstedelijking Akkoord’ maken de gezamenlijke ambities concreet. De ambities dragen bij aan de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties, zoals: Renewable Energy, Clean Water, Good Health, Sustainable Cities and Communities en Innovation and Infrastructure. In Berckelbosch wordt een bewegingsvriendelijke omgeving in de openbare ruimte gecreëerd, er wordt een grote bijdrage geleverd aan het Eindhovens Bouwoffensief, de realisatie van energieneutrale en Nul-op-de-Meter-woningen krijgt een impuls, de toepassing en promotie van elektrische deelauto’s wordt actief versneld en de biodiversiteit wordt bevorderd.

Eindhoven 2

Stadswijk volop in ontwikkeling

Berckelbosch is nog volop in ontwikkeling. Wanneer Berckelbosch volledig gereed is telt deze stadswijk rond de 950 woningen en biedt daarmee ruimte aan een groot aantal Eindhovense gezinnen. In Berckelbosch realiseert Ballast Nedam Development de komende jaren nog ongeveer 350 energieneutrale en Nul-op-de-Meter woningen. De wijk Berckelbosch kenmerkt zich onder andere door de ruime- en groene stedenbouwkundige opzet met een warme en tijdloze jaren ‘30 architectuur. Berckelbosch is stedelijk gelegen nabij de stadsring van Eindhoven, dagelijkse voorzieningen liggen op loopafstand.

Meer weten over Berckelbosch? www.berckelbosch.nl

 

Foto’s via development.ballast-nedam.nl

Bron: www.development.ballast-nedam.nl

 

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2022 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign