Good Fish Foundation (GFF) wil alleen goede vis op de kaart

Geen vis meer op de menukaart die ‘in het rood staat’ op de Viswijzer. Met die insteek nam de Good Fish Foundation (GFF) een aantal chefs mee naar Kingfish en Seafarm in Zeeland. Twee viskweekbedrijven die laten zien dat yellowtail en tarbot uit kweek ook ‘goede’ vissen zijn. Veel chefs hebben een aversie tegen het bereiden van kweekvis en daarom vind je die zelden op de menukaart in de horeca. De GFF wilde door de bedrijfsbezoeken laten zien dat deze vis op een verantwoorde wijze gekweekt wordt, zonder toevoegingen van antibiotica, in recirculatiesystemen, zodat een goede, maar vooral ook smakelijke vis wordt gekweekt.

vis

Foto: Kingfish Zeeland

Speciaal horecaprogramma vis voor chefs

De GFF heeft een speciaal horecaprogramma voor chefs ontwikkeld. Hierin wordt kweekvis als duurzaam alternatief aangegeven voor vis die een rood predikaat op de viswijzer heeft gekregen. Het duurzame aspect zit ‘m in het gebruik van duurzame energie, kweek in recirculatiesystemen en het toedienen van bio-voer. Kweekvis een keurmerk ‘biologisch’ geven is onmogelijk, omdat daarvoor daglicht een criterium is en dat is bij kweekvis niet het geval. Die worden binnen gekweekt.

Yellowtail van Kingfish

Zoals eerder al bekendgemaakt is, zette de GFF de yellowtail van Kingfish (overall winnaar van de Horecava 2018) meteen op groen op de Viswijzer. Ook het verhaal van de tarbotkwekerij Seafarm van Adri Bout is positief. Bout: Het is 80% techniek, maar we hebben nu een topvis, die we in grote hoeveelheden kunnen kweken.”

Overtuigd

De twijfelende koks lieten zich de hapjes goed smaken en een aantal is overtuigd van de smaak en kwaliteit. “Ik ga hier wel iets meedoen”, aldus chef Jaap Volman van restaurant Boompjes in Overloon.

Bron: www.vismagazine.nl

 

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2022 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign