Groeien boven het maaiveld. Waarom duurzame bedrijven moeten groeien

In Nederland zijn duurzame initiatieven enorm in opkomst en veel organisaties proberen bij te dragen aan een betere wereld. Toch blijven de ‘grijze’ organisaties het beter doen dan de groene en daar moet verandering in komen! Marketingbureau Ten Stripes helpt organisaties met het formuleren van een inspirerende missie, visie en kernwaarden. Daarnaast koppelt Ten Stripes de strategische doelstellingen aan de SDG’s (de afkorting voor Sustainable Development Goals).

maaiveld

Door SGD’s te koppelen aan de kernactiviteiten van organisaties creëert Ten Stripes een oprecht en sterk verhaal voor haar klanten; onderbouwd met data.

‘’De beste tip die ik organisaties kan geven? Begin gewoon! Elk onderzoek wijst uit dat bedrijven het lastig vinden om te beginnen met duurzaamheid. Door simpelweg de eerste stappen te zetten, merken wij dat organisaties het vervolgens juist erg leuk gaan vinden om met duurzaamheid aan de slag te gaan.’’ Aldus Bart Joling, oprichter van Ten Stripes.

“Alleen wanneer organisaties inzichtelijk krijgen welke positieve of negatieve impact ze maken op mens en milieu, kunnen we optimaliseren. Het hand in hand laten gaan van commerciële en impact doelstellingen is the-way-to-go.”

Groeien doe je niet alleen

“Om duurzaam te kunnen groeien, hebben organisaties elkaar nodig, daarom is een groen netwerk cruciaal. Om van elkaar te leren, samen zaken te doen en om zichtbaar te zijn. Daarom is de samenwerking die GroeneZaken met Ten Stripes is aangegaan, een perfecte match”, vertelt Siebe Zwerver, oprichter van het platform GroeneZaken, enthousiast.

Gratis quickscan

Om een eerste concrete stap te zetten en om bedrijven op weg te helpen, hebben GroeneZaken en Ten Stripes een gratis quickscan ontwikkeld. In deze quick scan wordt vastgesteld hoe jouw bedrijf of organisatie communiceert over duurzaamheid. Om duurzaamheid zichtbaar uit te dragen op het web, is kennis binnen jouw bedrijf cruciaal. Samen kijken we wat er goed gaat en wat verbeterd kan worden.

De gratis quickscan kun je aanvragen via quickscan@tenstripes.nl.

Durf jij de eerste stap te zetten naar een toekomstbestendig bedrijf?

Over Ten Stripes

Onze propositie is digitale marketingstrategie en executie voor organisaties met duurzame ambities.

Onze missie is om de Nieuwe Economie groter te maken dan de traditionele, dit doen we door het inzetten van marketing 3.0 strategieën.

Onze visie is dat we organisaties helpen te groeien en bloeien met (de nieuwste) digitale marketingstrategieën. De executie hiervan doen we door oprechte en ijzersterke verhalen te verspreiden, over de juiste kanalen en op het juiste moment. De mensen die met ons samenwerken zijn intrinsiek gemotiveerde marketeers die het beste willen voor jou én voor de wereld.

Bekijk de website van Ten Stripes via www.tenstripes.nl.

Over Groene Zaken

Groene Zaken is een netwerk van duurzame organisaties uit 12 verschillende branches. Met meer dan 3.000 leden brengen we groene diensten en producten bij elkaar op één platform, zodat bedrijven van elkaar kunnen leren en kunnen groeien.

Bekijk de website van Groene Zaken via www.groenezaken.com.

 

 

Geef een reactie