Huurders doen mee met actie ‘Gloeilamp eruit, gratis ledlamp erin’

Op 24 en 27 november kunnen huurders uit Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek drie werkende gloei- of halogeenlampen omruilen voor ledlampen. De gemeente Wijk bij Duurstede en het Energieloket organiseren de actie ‘gloeilamp eruit, gratis ledlamp erin’. In veel huizen hangen nog gloei- en halogeenlampen. Wie een veelgebruikte gloeilamp vervangt door een even sterke ledlamp, bespaart per jaar ongeveer 10 euro aan stroom. Een paar gloeilampen vervangen, levert dus al een paar tientjes per jaar op! Een welkome besparing, zeker nu de energieprijzen stijgen.

Huurders

Wethouder Henk Vreeswijk (duurzaamheid) is enthousiast over de omruilactie. “Een ledlamp verdient zich binnen een jaar terug via de energierekening. Door de ledlampen cadeau te geven motiveren we inwoners om niet langer te wachten. Dus haal die oude energieslurpers eruit en lever ze in!”

De omruildagen

De omruildagen zijn op woensdag 24 november van 13.30 – 17.00 uur en zaterdag 27 november van 9.00 – 17.00 uur. De omruilactie is bij het Energieloket aan de Steenstraat 2 in Wijk bij Duurstede. Huurders nemen maximaal 3 gloei- of halogeenlampen mee om in te leveren. Voor elke meegebrachte werkende lamp, krijgen zij een nieuwe ledlamp terug. Een huishouden krijgt dus maximaal 3 gratis lampen.

Brief aan huurders

Heeft u een huurwoning? Dan ontvangt u rond half november een brief over de actie. Deze neemt u mee als bewijs dat u huurder bent. Heeft u de brief niet ontvangen? Neem dan een envelop of brief mee die u, op uw naam heeft ontvangen op het gehuurde adres. Kom op tijd, want op is op! Het Energieloket houdt zich aan de coronaregels die dan gelden.

Gratis energieadvies, ook over kleine aanpassingen

Het Energieloket geeft gratis en vrijblijvend energieadvies aan alle inwoners van de gemeente. Ook huurders zijn welkom met vragen over hoe ze met kleine aanpassingen hun energierekening omlaag kunnen brengen.

Energie besparen dankzij een landelijke subsidie

De omruilactie is mogelijk dankzij de landelijke RREW-subsidie. RREW staat voor de Regeling Reductie Energieverbruik Woningen. Hiermee organiseren de gemeente Wijk bij Duurstede en het Energieloket de komende maanden meer acties. Het doel is om inwoners te ondersteunen bij het besparen van energie.

Bron: wijkbijduurstede.nl

 

One Response to Huurders doen mee met actie ‘Gloeilamp eruit, gratis ledlamp erin’

  • ik wist niet eens dat er nog een gloeilamp was. dit is nieuws van 10 jaar geleden. Ik heb al 10 jaar alles LED. Hoe kan dit nog Actueel zijn? Zonnepanelen op het Dak. LED lampen. Inductiekoken, keuken zonder gas. en een Warmtepomp. Warmte uit de buitenlucht. ik heb al 10 jaar geen gas. al 10 jaar klaar met de Energietransitie.

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2022 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign