Interface maakt Graphlex-backing aanzienlijk duurzamer

Interface introduceert een nieuwe versie van de Graphlex-tapijtbacking. Dankzij deze vernieuwde backing wordt een tapijttegel 75 gram lichter, wat zorgt voor minder impact op het milieu. Tegelijkertijd hoeven er geen concessies te worden gedaan op het gebied van het ontwerp van een vloer of het installeren hiervan.

Hoewel de backing een onzichtbaar onderdeel is van de tapijttegel, neemt deze wel de helft van het totale gewicht voor zijn rekening. Dat betekent dat veranderingen op dit gebied een aanzienlijke impact kunnen hebben.

Graphlex

Aanzienlijke CO2-besparing

Dankzij het doorontwikkelen van de productieprocessen en het integreren van nog meer superieure grondstoffen, heeft Interface het gewicht van de backing met circa 15 procent verminderd. Tegelijkertijd is de ecologische voetafdruk van het product met 70 gram per m2 verlaagd. De jaarlijkse besparing hiervan komt neer op het equivalent van het opladen van 261 miljoen smartphones.

Dezelfde hoge kwaliteit

De voordelen op het gebied van duurzaamheid hebben geen invloed op de prestaties van de backing. De nieuwe Graphlex-backing is daarentegen wel eenvoudiger te hanteren vanwege het lagere gewicht. Daarnaast is de backing sneller te snijden en verandert er niets aan het uiterlijk van de vloerproducten.

Climate Take Back-missie

Mark Griffin, technical productmanager bij Interface EMEA: “Als onderdeel van onze Climate Take Back-missie nemen we actieve maatregelen om de milieu-impact van onze producten tot nul te reduceren. Dit leidt tot kleine productie-innovaties, die uiteindelijk een enorm verschil maken als je naar het grote geheel kijkt.

Door het verminderen van het gewicht van onze Graphlex-backing met 15 procent, verlagen we onze jaarlijkse CO²-uitstoot met meer dan 2.000 ton. De lichte backing is uitvoerig getest door technische experts en we zijn er trots op dat de prestaties net zo goed zijn als voorheen, en in sommige gevallen zelfs beter“.

Eind 2019 zullen alle Interface-producten over de lichtere Graphlex-backing beschikken. Kijk voor meer informatie over Interface en het duurzame productassortiment op de Interface-website.

Over Interface

Interface is een wereldwijd opererende onderneming die is gespecialiseerd in CO²–neutrale tapijttegels en veerkrachtige vloeren, waaronder luxe vinyltegels (LVT) en nora rubber vloeren. Wij helpen onze klanten bij het creëren van hoogwaardige interieurs die het welzijn, de productiviteit, creativiteit en de duurzaamheid van de planeet ondersteunen. Onze missie Climate Take Back nodigt u uit om ook deel te nemen aan een manier van werken die de planeet herstelt en een klimaat creëert dat geschikt is voor het leven.

Kijk voor meer informatie op www.interface.com

 

Geef een reactie