IVECO draagt bij aan duurzaam European Truck Racing Championship 2022

Voor het tweede jaar op rij zal IVECO bijdragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van ETRA met de IVECO S-WAY LNG Pace Truck. Door de aandrijving op bio-LNG vermindert de CO2-uitstoot namelijk tot 95 procent in vergelijking met vrachtwagens die op diesel rijden.

Truck

Foto via iveco.com/netherlands

European Truck Racing Championship

IVECO zal aan het European Truck Racing Championship (ETRC) 2022 deelnemen als technisch sponsor van “Die Bullen von IVECO” – het samenwerkingsverband tussen Team Schwabentruck en Team Hahn. De coureurs van het team zullen de strijd aangaan in de nieuwe IVECO S-WAY R racetrucks, die een upgrade hebben ondergaan om hun kenmerkende, krachtige prestaties te verbeteren en hun emissies verder te verlagen.

Turijn, 20 mei 2022

IVECO is de officiële partner van het FIA European Truck Racing Championship voor het seizoen 2022, na de vorig jaar ondertekende overeenkomst met de European Truck Racing Association (ETRA) om hun langdurige partnerschap te verlengen tot het einde van het seizoen 2023. IVECO zal bijdragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de ETRA door zijn CO2 footprint te verkleinen met de milieuvriendelijke IVECO S-WAY LNG, de allereerste Pace Truck met alternatieve aandrijflijn in het FIA-ETRC. Vanaf de eerste Truck Grand Prix van het jaar op het circuit van Misano in Italië op 21 en 22 mei, zal de IVECO S-WAY LNG Pace Truck deelnemen.

Bio-LNG

De IVECO S-WAY LNG Pace Truck rijdt op bio-LNG dat is opgeslagen in twee tanks van 540 liter met een inhoud van minstens 390 kg vloeibaar bio-LNG, waardoor hij een actieradius heeft tot 1.600 kilometer. Met deze brandstof genereert hij aanzienlijk minder stikstofdioxide en 95% minder CO2-uitstoot in vergelijking met een dieselvrachtwagen. De IVECO S-WAY LNG Pace Truck is voorbereid op zijn belangrijke rol op de ETRC met een stijlvolle, speciaal ontworpen livery en diverse accessoires, zoals twee gele zwaailampen, een lichtbalk met LED-koplampen, een verlichte driedelige bull bar en LED-flitsers, zoals vereist door de technische reglementen van de FIA-ETRA.

truck bio-LNG

Foto via iveco.com/netherlands

“Die Bullen von IVECO”

IVECO zal ook opnieuw deelnemen aan de ETRC 2022 als technisch sponsor van de “Die Bullen von IVECO”, het partnerschap tussen de teams Hahn Racing en Schwabentruck. IVECO zal het team ondersteunen met de nieuwe IVECO S-WAY R race truck, die een aantal belangrijke upgrades heeft ondergaan om zijn krachtige prestaties te verbeteren en tegelijkertijd de uitstoot verder te verminderen.

Steffi Halm en Emma Makinen

De Duitse coureur Steffi Halm keert terug als teamleider van het Schwabentruck-team, met de Finse Emma Makinen als teamgenote. Steffi wil haar goede prestaties van vorig jaar, toen ze vijf podiumplaatsen behaalde, verbeteren. Zesvoudig Europees kampioen Jochen Hahn zal Team Hahn leiden, met zijn zoon Lukas Hahn in het team. Jochen zal strijden om zijn kampioenstitel te heroveren.

Bron: iveco.com/netherlands

 

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2023 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign