Koopman Car Terminal van het gas af

Koopman Car Terminal gaat van het aardgas af. De terminal aan de Westhaven gaat voor zijn eigen energievoorziening vandaag over op 100% duurzame stadsverwarming. Op hetzelfde moment neemt de terminal een zonne-installatie in gebruik met 1.240 zonnepanelen. Jaarlijkse reductie van CO2 door beide initiatieven: 590 ton.

Duurzame energie en Koopman Car Terminal

“De transitie naar duurzame energie staat hoog op onze agenda én op die van onze klanten”, zegt managing director Paul Wortelboer van Koopman Car Terminal. “We werken graag mee aan dit soort duurzame initiatieven en zijn blij met de samenwerking met Port of Amsterdam, de eigenaar van onze terminal.”

Koopman Car Terminal

Foto via portofamsterdam.com 

Duurzame warmte

De stadswarmte is afkomstig van Orgaworld en daarmee duurzaam. Westpoort Warmte, een joint venture van Nuon en AEB Amsterdam, levert de stadswarmte via een nieuw aangelegd leidingnetwerk aan de terminal van Koopman.

Energietransitie in de haven

De noodzaak van de energietransitie biedt veel kansen. Zo heeft Port of Amsterdam het programma ‘Zon in de haven’ gestart om eigen daken én die van klanten in de haven waar mogelijk te voorzien van zonnepanelen. Koen Overtoom, CEO van Port of Amsterdam: ‘Wij zijn trots op de vooruitstrevendheid van Koopman Car Terminal. Met hun daadkracht dragen zij substantieel bij aan het daadwerkelijk creëren van de duurzame haven die wij voor ogen hebben.’

Bron: www.portofamsterdam.com

 

Geef een reactie