Leerlingen Zaltbommel verzamelen bijna 4.000 stuks plastic afval

Leerlingen De Walsprong en De Fonkelsteen krijgen plastic soup certificaat uitgereikt

Woensdag kregen de leerlingen van Basisschool De Walsprong en De Fonkelsteen bezoek van de Plastic Soep Bus. Hierin reist het voorlichtingsteam van SodaStream en de Plastic Soup Foundation door het land om kinderen in aanloop naar World Cleanup Day te informeren en te inspireren. Woensdag namen de leerlingen uit Zaltbommel deel aan het interactieve programma over wegwerpplastic. Zij leerden wat de plasticsoep is en wat zij zelf kunnen doen om thuis en op school minder plastic te gebruiken. Aansluitend kregen alle kinderen een certificaat voor hun enthousiaste inzet.

leerlingen 1

Leerlingen verzamelden wegwerpplastic

In totaal namen zo’n 80 kinderen deel aan het interactieve programma. Na een gastcollege over plasticsoep werd de Trash Hunt Game gestart. Hierbij verzamelden kinderen spelenderwijs wegwerpplastic. De meest gevonden voorwerpen in de omgeving waren wegwerpflesjes en plastic verpakkingen van etenswaren en snoepgoed. Dit afval leveren zij op 21 september tijdens World Cleanup Day in bij SodaStream. Op die dag kunnen kinderen een duurzame wens als ‘message in a bottle’ in een wensboom hangen. Zo neemt men afscheid van wegwerpplastic en kan men aan de slag met herbruikbare oplossingen.

leerlingen 2

Actie bijwonen of zelf actie organiseren?

Opruimacties tijdens World Cleanup Day: voor aanstaande zaterdag zijn er al meer dan duizend cleanup acties landelijk geregistreerd met in totaal meer dan 10.000 deelnemers. SodaStream zal met de plasticsoep bus aanwezig zijn in Zaltbommel. Wil je deze actie bijwonen of zelf een actie organiseren? Kijk dan op https://www.worldcleanupday.nl/cleanup-acties/.

Vrijdag bezoekt de Plastic Soep Bus nog twee andere basisscholen: van 9.00 tot 11.00 Basisschool School op Internet in Maasbree en van 12.00 tot 14.00 uur Basisschool De Driemaster in Hardinxveld – Giessendam.

 

Geef een antwoord