PitPoint wint eerste tender voor groengastankstation in Lyon, Frankrijk

Technische knowhow en ervaring doorslaggevend

Schone brandstoffenleverancier PitPoint heeft haar eerste tender in Frankrijk gewonnen. PitPoint gaat voor Berthelet Cars, een regionale vervoerder een groengastankstation ontwerpen, bouwen en beheren in Genas, een voorstad van Lyon. Bij het station gaan 30 bussen tanken die rijden op groengas dat deels in Frankrijk wordt geproduceerd.

groengastankstation

Hoefakker: “We zagen in het Franse OV kansen voor groengas in de transitie naar zero emissie vervoer. Foto via pitpointcleanfuels.com 

Berthelet Cars en groengastankstation

Berthelet Cars opereert verschillende openbaar vervoerslijnen en heeft een sterke focus op diensten van en naar het vliegveld. Berthelet is begonnen met een groengas programma om in te spelen op de groeiende behoefte van klanten voor schonere brandstoffen. Het contract tussen PitPoint en Berthelet heeft een looptijd van 10 jaar. Jan Theo Hoefakker, Director Commercial Sales: “ Wij zijn ontzettend trots en blij. Dit project sluit goed aan bij onze ambitie om net als in Nederland, op maat gemaakte oplossingen voor busbedrijven te ontwikkelen en te beheren. Bovendien geeft dit project ons ervaring in werken in Frankrijk en kan het als een voorbeeld dienen voor toekomstige klanten.”

Groengas geschikte transitiebrandstof

Het station moet in januari 2020 operationeel zijn. PitPoint garandeert capaciteit en beschikbaarheid voor de contractperiode aan de klant op basis van een SLA. Dit project bevestigt voor PitPoint dat het een juiste keuze heeft gemaakt door naar Frankrijk uit te breiden. Hoefakker: “We zagen in het Franse OV kansen voor groengas in de transitie naar zero emissie vervoer. Bussen worden minder intensief gebruikt en een groot aandeel van de bussen in de vloot rijdt lange afstanden. Hiermee is volledige overgang naar zero emissie nog een brug te ver.” Rijden op groengas is in Frankrijk een goed en haalbaar alternatief waarmee veel milieuwinst te behalen is. Bovendien is groengas ook in Frankrijk de meest kosteneffectieve brandstof voor CO2-reductie in verkeer en vervoer.

Bron: www.pitpointcleanfuels.com

 

One Response to PitPoint wint eerste tender voor groengastankstation in Lyon, Frankrijk

  • China heeft al 200.000 bussen elektrisch. VW heeft MEB platform, Ionity Laadstation, en Lilli Energiebedrijf. een EV rijdt 6 km per kWh, een hectare produceert 1 miljoen kWh.
    6 miljoen km per hectare. dat kan ook in Lyon.

Geef een reactie

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2021 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign