Met 30 nieuwe mobiele energieopslagsystemen van Alfen schaalt Greener op om ’s werelds grootste emissievrije mobiele stroomleverancier te worden

Greener, leverancier van duurzame energie voor grid-edge en off-grid toepassingen, bestelt 30 nieuwe mobiele batterij-energieopslagsystemen van Alfen, specialist in energieoplossingen voor de toekomst. De mobiele opslagsystemen zullen worden ingezet om een duurzaam emissievrij alternatief te bieden voor tijdelijke en vervuilende dieselgeneratoren in heel Europa.

Greener

De schaal die Greener nu in de markt zet, kan echt het verschil maken waarmee lawaaierige en vervuilende dieselgeneratoren spoedig tot het verleden zullen horen. Foto via Alfen.com 

Capaciteit mobiel opslagsysteem

Ieder mobiel opslagsysteem heeft een capaciteit van 338 kWh op basis van BMW i3 autoaccu’s. De opslagsystemen zijn voorzien van standaard aansluitingen waardoor ze ‘plug-and-play’ kunnen worden ingezet op tijdelijke en afgelegen locaties. Greener levert slimme batterijen en datagestuurde softwarediensten op het gebied van energiebeheer voor evenementen, bouwterreinen, onderhoud van transformatorstations, laadpleinen voor elektrische auto’s en verschillende netdiensten.

Uitbreiding en een bredere uitrol

In 2018 leverde Alfen haar eerste mobiele opslagsysteem aan Greener. In de zomer van 2019 werden er nog eens 12 systemen geleverd voor verdere uitbreiding en een bredere uitrol. Internationale festivals en evenementen, zoals Awakenings (Nederland), Tomorrowland (België) en Winter Wonderland (VK), maakten al gebruik van groene stroom uit deze mobiele batterijopslagsystemen. Ook werden er pilots opgestart met partners van Alfen, zoals Van Der Leun, en nieuwe toepassingen uitgerold, zoals het gebruik van batterijstroom in de maritieme sector voor emissievrije vaart.

Met deze nieuwe bestelling van 30 mobiele opslagsystemen beschikt Greener binnenkort over een vloot van 43 mobiele opslagsystemen met een capaciteit van in totaal bijna 15 MWh. Dat is meer dan het grootste opslagsysteem in Nederland.

Greener

Dieter Castelein, mede-oprichter van Greener vertelt: “Met deze nieuwe bestelling beschikken we straks over de grootste vloot van mobiele batterij-opslagsystemen ter wereld. Hiermee staan we klaar om een unieke en grootschalige oplossing te bieden voor veel van de uitdagingen rondom de uitstoot van CO2 en stikstof waar we vandaag de dag mee te maken hebben. Onze mobiele batterijen bieden een emissievrij en stil alternatief voor dieselgeneratoren bij stedelijke evenementen, festivals, bouwlocaties en in de maritieme sector. In Alfen hebben we een sterke partner gevonden die ons kan ondersteunen bij onze innovatieve oplossingen. Zo kunnen we optimaal inspelen op de groeiende vraag naar onze groene stroomoplossingen.”

Alfen

Andreas Plenk, Business Unit Director Energy Storage bij Alfen, vult aan: “We zijn erg trots op deze nieuwe opdracht voor Greener. Met ons mobiele opslagsysteem, dat speciaal is ontwikkeld voor tijdelijke locaties, kan Greener haar klanten een unieke emissievrije oplossing bieden en daarmee bijdragen aan een beter milieu. De schaal die Greener nu in de markt zet, kan echt het verschil maken waarmee lawaaierige en vervuilende dieselgeneratoren spoedig tot het verleden zullen horen.”

De nieuwe opslagsystemen worden voor het festivalseizoen in 2020 geleverd.

Bron: alfen.com

 

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2022 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign