Neutrino Energy: oneindige energie, oneindige vrijheid!

Neutrino energie zal de mensheid onafhankelijk van energienetwerk en batterij elektrische apparaten laten gebruiken. Middels continu aanwezige en bruikbare elektrische energie ongeacht tijdstip en locatie. Houd dit reeds opkomende gevoel van vrijheid vast tot het einde van deze tekst.

De Neutrino Energy Group is een Duits-Amerikaanse onderneming met hoofdkantoor in Berlijn. De onderneming heeft een gecertificeerde en gepatenteerde technologie ontwikkeld dat elektrische energie converteert uit niet zichtbare spectra van diverse soorten straling waaronder zonne- en kosmische straling. Deze straling is 24/7 zowel buiten als binnen, in, op en boven de aarde en in het heelal aanwezig waardoor ook het converteren naar stroom altijd en overal kan plaatsvinden. Ergo, technologie dat extreme decentralisatie van generatie van elektrische energie, onafhankelijk van een energienetwerk, mogelijk maakt. In Nederland wordt de Neutrino Energy Group vertegenwoordigd door de Neutrino Energy Benelux opererend vanuit Arnhem.

Neutrino Energy 1

Neutrino Energy technology baseert zich op de ontdekking dat neutrino’s, die dagelijks met ontelbare triljoenen de aarde passeren, massa hebben. De Neutrino Energy Group is sinds 2015, het jaar van de uitreiking van de Nobelprijs betreffende bovengenoemde ontdekking, hard aan het werk om bruikbare neutrino-energietechnologie (Neutrinovoltaic) te ontwikkelen. Net als in het geval van het onlangs nieuw ontdekte drielagige grafeen als supergeleidend materiaal, omvat de basis van de neutrino-energietechnologie het gebruik van dunne lagen grafeen en silicium om resonanties te creëren door passerende neutrino’s en de kinetische energie hiervan deels om te zetten in elektriciteit. Om dit te doen, worden middels nanotechnologie grafeen en silicium atomen gehecht aan een geschikt substraat, en wanneer passerende neutrino’s deze combinatie van silicium en grafeen raken, begint een resonantieproces dat vervolgens wordt omgezet in elektrische energie. Een dunne film met het formaat van een DINA4 laat in laboratorium condities vermogens van 2,8-3,0 Watt zien. Voordeel van deze films is dat deze schaalbaar zijn in zowel oppervlak als het stapelen ervan. Bijkomend voordeel van de ontwikkelingen rondom toepassing van grafeen is de recente uitkomst van onderzoekers aan het Karlsruhe Institute of Technology dat koolstofdioxide kan worden gebruikt als uitgangsmateriaal bij synthetische productie van recyclebare materialen zoals grafeen. Voor de Neutrino Energy Group een dubbelslag in haar duurzame energie doelstellingen.

Neutrino Energy 2

De neutrino-energietechnologie kan kleine apparaten zoals smartphones binnen enkele jaren van stroom voorzien. Van daaruit kan elk elektronisch apparaat en elke industriële machine (EV) worden aangedreven door neutrino-energie. Vergelijk het met de technologische ontwikkeling van photovoltaic na de Texas Instruments calculator en de huidige hoeveelheden panelen op daken en weilanden.

Fossiele brandstoffen en de huidige afhankelijkheid ervan veroorzaken schade aan het milieu. Om energie uit fossiele brandstoffen te winnen, moet ruwe olie en steenkool uit de grond worden gehaald en onderworpen aan zeer verspillende en voor het milieu gevaarlijke zuiveringsprocessen. Het lijkt er ook op dat de afhankelijkheid van de mensheid van energie uit fossiele brandstoffen bijdraagt tot voortdurende wereldwijde veranderingen in ons klimaat die onvermijdelijk zullen leiden tot meer natuurrampen en fluctuerende temperaturen.

Neutrino Energy 3

Huidige alternatieven voor fossiele brandstoffen zijn bijna net zo ongewenst. Kernenergie wordt, ondanks recente nucleaire reactortechnologie, nog altijd als te gevaarlijk beschouwd. Daarnaast zijn de opbrengsten door de afhankelijkheid van wind bij windenergie en directe zonneschijn bij zonne-energie nog te onvoorspelbaar waardoor vraag en aanbod moeilijk af te stemmen valt. Afgezien van het tekort aan netwerkcapaciteiten en de publieke weerstand met betrekking tot de invloeden op flora en fauna.

Neutrino-energie is klaar om te dienen als de meest decentrale, sociaalste en schoonste oplossing voor de moderne energiecrisis. Door de meest recente ontwikkelingen in materiaaltechnologie te combineren met geavanceerde wetenschappelijke ontdekkingen, kan neutrino-energie precies zijn wat de mensheid nodig heeft om gebruik van fossiele brandstoffen permanent tot het verleden te laten behoren.

Een toekomst zonder opladers en stekkers waarbij elektrische apparaten zich continu automatisch voeden met neutrino energie. Ongemerkt, net als het ademen van de mens, naar behoefte. Implementatie van Neutrinovoltaic zal ongekende gevoelens van vrijheid gaan bieden.

Kijk voor meer informatie en contactgegevens op de partnerpagina van Neutrino Energy Benelux op het platform van GroeneZaken > Klik hier

Neutrino Energy 4

 

One Response to Neutrino Energy: oneindige energie, oneindige vrijheid!

Geef een reactie