Op deze plekken in Nederland schijnt de zon het meest

Steeds meer gezinnen wekken thuis energie op met zonnepanelen. Goed voor het milieu en de portemonnee, maar het is dan natuurlijk wel belangrijk dat de zon vaak schijnt. Schaduw en zonnepanelen gaan niet goed samen en daarom zocht UnitedConsumers uit waar de zon het meest schijnt in Nederland.

Oost Nederland op de eerste plaats

Oost Nederland op de eerste plaats Aan de hand van cijfers van het KNMI kan precies gekeken worden per maand hoeveel zonuren er bij meetstations gemeten zijn. Zo blijkt dat mensen die aan de kust wonen het vaakst van de zon kunnen genieten. Op nummer 1 in 2017 staat het Zeeuwse Vlissingen met 1921 uren zon. In het oosten van het land laat de zon zich gemiddeld minder vaak zien. Klik hier voor meer informatie over het onderzoek van UnitedConsumers.

Meer zon aan het strand

Meer zon aan het strand De provincies aan de kust hebben dus veel meer zonuren, maar hoe komt dat? Dit is vooral toe te schrijven aan het feit dat daar over het algemeen minder bewolkt is. Dit noemen we kustopklaring. Als de koudere lucht, bij aanlandige wind, richting het vaste land waait, ontstaan daar geen wolken.

Hoe werkt een zonnepaneel

Hoe werkt een zonnepaneel Goed nieuws voor de zonnepaneelhouder in het westen van Nederland, maar hoe werkt een zonnepaneel eigenlijk? En waar moet je rekening houden bij het installeren? In de handige interactieve kaart hieronder vind je alles wat je wilt weten over zonnepanelen.

 

2 Responses to Op deze plekken in Nederland schijnt de zon het meest

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2023 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign