Project Cece, de duurzame en eerlijke kleding zoekmachine maakt de bewuste keuze makkelijk.

Project Cece: de mode industrie is een van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Het wordt zelfs gezegd dat na olie, de mode industrie het meest vervuilend is. Daarnaast is 99% van alle kleding die wordt geproduceerd niet ‘schoon’, wat wil zeggen dat deze niet worden geproduceerd onder eerlijke werkomstandigheden. Dat terwijl 1 op de 6 mensen op de wereld in de mode industrie werkt! Door eerlijke en duurzame kleding te kopen kun je dus een enorme impact maken op de wereld. Helaas is het soms erg moeilijk om ethische kleding te vinden (99% is dus fout). Maar dat het moeilijk te vinden is betekent niet dat het niet bestaat. Sterker nog, er zijn ontzettend veel leuke eerlijke en duurzame kledingmerken!

Project Cece

Eerlijke en duurzame kledingmerken

Als er zoveel leuke eerlijke en duurzame kledingmerken zijn, waarom zie je daar dan zo weinig van? Dit komt omdat het aanbod is verspreid over een aantal relatief kleine winkels en merken. Als je dus online aan het shoppen bent moet je soms wel 20 webshops af voordat je hebt gevonden wat je zocht. Bij Project Cece besloten ze dat dit anders kon. Uit eigen irritatie over de moeite van het vinden van ‘schone kleren’ besloten drie studentes een website te bouwen waar het aanbod van alle eerlijke en duurzame webshops gecombineerd wordt op één website: www.projectcece.nl.

Project Cece en het duurzame eerlijke aanbod

Op de website van Project Cece vind je het aanbod van meer dan 90 duurzame en eerlijke webwinkels gecombineerd, wat leidt tot meer dan 300 merken en meer dan 12.000 producten. Meer dan genoeg keuze dus om te vinden wat je zoekt! Daarnaast geeft Project Cece ook alle informatie die je nodig hebt om de bewuste keuze te maken. Duurzaamheid is een enorm containerbegrip, dus om het gemakkelijker te maken te zien op welk gebied de kleding scoort betreffend duurzaamheid heeft Project Cece de kleding onderverdeeld in de volgende labels:

  • Milieuvriendelijk (een merk doet veel om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen)
  • Lokaal Geproduceerd (een merk produceert volledig binnen Europa)
  • Vegan (een merk produceert zonder gebruik te maken van dieren of dierlijke producten)
  • Steunt Lokale Bevolking (een merk heeft projecten die de lokale bevolking ondersteunt, bijvoorbeeld scholing)
  • Eerlijke Handel (een merk kan eerlijke arbeidsomstandigheden voor hun werknemers garanderen)

Project Cece 2

Met behulp van labels

Met behulp van deze labels kan jij dus zelf bepalen wat je precies bedoelt met duurzaamheid. Verder wordt er bij elk kledingstuk een kort stukje tekst getoond waar to-the-point wordt uitgelegd waarom het merk duurzaam is. Ook staan de keurmerken die het merk heeft naast het kledingstuk met korte informatie over wat het keurmerk inhoudt. Zo hoef je alleen maar te hoveren over het plaatje van een keurmerk om erachter te komen wat het keurmerk betekent en erop te klikken voor uitgebreide informatie.

Even gemakkelijk als gewoon shoppen

Met Project Cece hoeft het dus niet langer een straf te zijn om duurzame mode te kopen, maar wordt het even gemakkelijk als gewoon shoppen. Daarnaast hou je er het warme gevoel aan over dat je een goede daad hebt gedaan. Wie wil dat nou niet!

Neem snel een kijkje op www.projectcece.nl!

 

 

Geef een reactie