Riedel maakt de overstap naar papieren rietjes

Nu sinds 2021 worden plastic rietjes, die gebruikt worden binnen het klein verpakkingen assortiment, vervangen door papieren rietjes. Hiermee bespaart Riedel gemiddeld 90 miljoen plastic rietjes per jaar. Dit staat gelijk aan 13.954 kilometer aan plastic rietjes, van Ede tot aan Australië. Kortom, een impactvolle bijdrage vanuit Riedel om het probleem rondom plastic en de welbekende plastic soep in de oceanen terug te dringen.

Riedel

Afbreekbaarheid

De afbreekbaarheid van papieren rietjes ten opzichte van plastic rietjes vormt het grootste voordeel van de overstap. De afbraak van een plastic rietje kan wel 200 jaar duren, terwijl dit proces bij een papieren rietjes duurt dit proces om en nabij 1 jaar duurt. Voor Riedel een mooie stap op het gebied van duurzaamheid.

Duurzaamheid, kwaliteit en veiligheid

“Naast duurzaamheid zijn ook de kwaliteit en veiligheid belangrijke uitgangspunten bij deze overgang naar papieren rietjes” aldus Coen van Ingen (projectleider papieren rietjes – Riedel). Aan de hand van verschillende interne testen hebben we een kwalitatief hoogwaardig en veilig papieren rietje gekozen bestaande uit drie lagen stevig karton.De papieren rietjes zijn vanaf 12 april geïntroduceerd op de winkelvloer.

Slok voor slok komt Riedel steeds dichter bij een 100% duurzame productie van haar sappen. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen via de over ons pagina of bekijk het laatste nieuws.

Riedel en de papieren rietjes

Blijft u na het lezen van dit nieuwsbericht toch nog zitten met vragen over onze nieuwe papieren rietjes? Neem dan gerust even contact op met onze klantenservice.

Bron: riedel.nl

 

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2022 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign