Ruim 7000 bezoekers bij Open Energiedag op 16 september

Meer dan 7000 bezoekers namen zaterdag tijdens de derde Open Energiedag een kijkje bij ruim zestig duurzame energieprojecten, verspreid door het land. Demissionair minister Rob Jetten opende de dag bij energiecoöperatie WPN in Nijmegen. “Super goed dat zoveel mensen zijn komen kijken naar de wereld achter hun stopcontact en thermostaat”, zegt Olof van der Gaag, voorzitter Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE). “Betrokkenheid van burgers is van levensbelang, want we zijn met elkaar op weg in deze transitie naar een duurzame energievoorziening.”

Open Energiedag  Open Energiedag 2

Als openingshandeling maakte minister Jetten een selfie met de coöperatieve windmolen op de achtergrond. De minister nam net als alle aanwezigen een kijkje in de windmolen. Foto’s via nvde.nl

Open Energiedag

De NVDE maakt een jaarlijks evenement van de Open Energiedag. Noteer de derde zaterdag in september maar vast in de agenda. Uit representatief onderzoek van Motivaction in augustus blijkt dat 18 procent van de Nederlanders graag op excursie zouden gaan naar een zonne-, wind- of ander duurzaam energieproject. Een deel heeft dat vandaag dus gedaan. Ruim zestig duurzame energieprojecten openden de deuren om burgers kennis te laten maken met hun project. Voorbeelden zijn het drijvende zonnepark in Lingewaard, een fietstocht langs het warmtenet in Ede en Windpark Oostpolderdijk waar windmolens op een zeedijk staan. De 64 locaties die de deuren openden zijn hier te vinden.

Discussie: burger als supporter energietransitie

Demissionair minister Rob Jetten ging tijdens de opening in discussie met de Nijmeegse wethouder Noël Vergunst en de voorzitter van de energiecoöperatie WPN Ron Stevens, onder leiding van Olof van der Gaag, voorzitter NVDE. Ze benoemden het belang van burgers als supporters van de energietransitie en bespraken plannen en beren op de weg richting honderd procent duurzame energie, inclusief warmte. Als openingshandeling maakte minister Jetten een selfie met de coöperatieve windmolen op de achtergrond. De minister nam net als alle aanwezigen een kijkje in de windmolen.

Daar krijg je energie van

De Open Energiedag is onderdeel van de campagne ‘Daar krijg je energie van’. De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) startte de campagne samen met zes (branche-) organisaties: NWEA, Holland Solar, EnergieSamen, Vereniging Warmtepompen, Branchevereniging Bodemenergie en Geothermie Nederland.

Bron: nvde.nl

 

One Response to Ruim 7000 bezoekers bij Open Energiedag op 16 september

  • nog meer fossiele subsidies. Ministerie van Klimaat en Energie berekent 39,7 tot 46,4 miljard euro subsidie per jaar voor verbranden fossiele brandstoffen. Bericht Duurzaam Nieuws.

Geef een reactie