Solar carport: de slimme laadoplossing voor elektrisch rijden

De elektrische auto is in opkomst, maar het opladen ervan blijft voor veel mensen een drempel. De hoeveelheid laadpunten in Nederland brengt uitdagingen met zich mee. Gelukkig komen er steeds meer slimme laadoplossingen op de markt. Een Solar carport voor bedrijven en particulieren is daar een voorbeeld van. Eenvoudig je elektrische auto opladen terwijl je aan het werk bent: het lijkt een uitkomst. Is een solar carport een goede investering voor bedrijven die willen verduurzamen?

Solar carport

Groene energie

Een solar carport is niets anders dan een carport met zonnepanelen. Net zoals de zonnepanelen op een dak, wekken de panelen energie op onder invloed van zonlicht. Deze groene energie kan worden gebruikt voor de stroomvoorziening in een woning, een kantoorpand, en dus ook voor het opladen van elektrische auto’s. Zo is een solar carport een investering in de verduurzaming van het bedrijventerrein.

Nederlanders willen hun auto bij het werk opladen

Een solar carport carport is een mooie stap richting verduurzaming, maar is er ook behoefte aan? Uit een onderzoek door Ipsos in opdracht van EVBox blijkt dat de mogelijkheid om een auto bij het werk op te laden voor steeds meer Nederlanders wenselijk is. Echter zijn er in slechts 30 procent van de gevallen voldoende laadpunten beschikbaar op het werk. Dat probleem wordt nog groter als in de toekomst meer Nederlanders elektrisch rijden.

Voordelen ten opzichte van regulier laden

Een carport heeft verschillende voordelen ten opzichte van een regulier laadpunt. Naast dat het gebruik maakt van groene energie, staan auto’s onder een solar caport beschut en droog. Een ander voordeel is dat een solar carport in principe overal te plaatsen is, wat het geschikt maakt voor ieder type organisatie. Bij aanbieder Shift to Solar zijn de carports bovendien gemaakt van volledig recyclebaar materiaal, wat voor een duurzame investering wel zo prettig is. De carports zijn robuust, bestand tegen slecht weer en verplaatsen is ook mogelijk.

Aantrekkelijke regelingen voor bedrijven

Voor bedrijven zijn er meer redenen om nu te investeren in zonne-energie. Ook in 2023 zijn er zakelijke subsidies voor zonnepanelen, omdat het kabinet bedrijven wil stimuleren om de overstap naar groene energie te maken. Bedrijven mogen een deel van de investeringskosten aftrekken of afschrijven voor belastingvoordeel. Ook is er een vergoeding voor de energie die je opwekt met zakelijke zonnepanelen. Aangezien zonnepanelen zo’n 25 jaar meegaan, is een investering in een solar carport snel terugverdiend.

Opladen terwijl je werkt

Als werkgever wil je natuurlijk voldoende oplaadpunten beschikbaar hebben voor je personeel. Met het toenemend aantal elektrische voertuigen wordt dit steeds belangrijker. Benieuwd naar de mogelijkheden om een solar carport te installeren op jouw bedrijventerrein? De specialisten van Shift to Solar helpen je graag met een advies op maat.

 

One Response to Solar carport: de slimme laadoplossing voor elektrisch rijden

  • Zon op je eigen Dak. Stroom van de Zon is Gratis. Een Eenvoudige Energietransitie. Zonnepanelen, Inductiekoken, HT Warmtepomp LG Thermo V of Vaillant, Laadpaal, Elektrische Auto. Klaar. Energiehuizen met Zon op Dak. Energiewijken met Zonnepanelen, Energiesteden. ik heb al 10 jaar geen gas en Zon op Dak. Productie 11.000 kWh per jaar.

Geef een reactie