Toyota Proace Electric is populairste batterij-elektrische bedrijfswagen van Nederland

De Toyota Proace Electric is het afgelopen jaar de bestverkochte batterij-elektrische bestelwagen van Nederland. Met een verkoopaantal van bijna 800 exemplaren staat de volledig elektrische bedrijfswagen van Toyota met ruime afstand op nummer 1 in zijn segment, dat van de lichte bedrijfswagens. 2021 is überhaupt een goed jaar voor Toyota. Met 23.022 verkochte personenauto’s staat Toyota stevig in de top 3 van de populairste automerken van Nederland.

Toyota Proace Electric

Met afstand de populairste emissievrije lichte bedrijfswagen van het land Dankzij actieradius tot 330 km (WLTP) en snelladen serieus alternatief voor bedrijfswagen op diesel Toyota in 2021 stevig in top 3 van bestverkochte automerken. 

Toyota Proace Electric

De Toyota Proace Electric prijkt met 797 verkochte exemplaren bovenaan de lijst van de vorig jaar in Nederland verkochte batterij-elektrische lichte bedrijfswagens. De voorsprong op de nummer twee is bovendien groot, namelijk 451 stuks. Met de koppositie laat de Proace Electric 25 andere batterij-elektrische bedrijfswagens achter zich.

Serieus alternatief voor de lichte bedrijfswagen

De Toyota Proace Electric – verkozen tot Bestelauto van het Jaar 2022 – is een van de weinige batterij-elektrische bedrijfswagens met een realistische actieradius tot 330 kilometer (WLTP). Samen met een laadvermogen tot 1.275 kilogram – het hoogste in zijn klasse – en de mogelijkheid tot snel opladen met een 3 fase-lader (11 kW) en snelladen tot 100 kW, is de Proace Electric hiermee een serieus alternatief voor de lichte bedrijfswagen op diesel.

Brede aanpak

Toyota investeert behalve in batterij-elektrische modellen zoals de Proace Electric en de nieuwe bZ familie (beyond Zero) ook in zowel (plug-in) hybride-elektrische als waterstof-elektrische modellen. Op die manier is er altijd een efficiënte mobiliteitsoplossing voorhanden die bij de klant past. Door deze brede aanpak ziet Toyota enorme voordelen bij het bestrijden van zowel CO2 als fijn- en stikstof in en rond de steden.

Compactere Proace City Electric

De prijzen van de Toyota Proace Electric beginnen bij 31.595 euro (Toyota Proace Limited, exclusief btw). Eind vorig jaar heeft de populaire batterij-elektrische bedrijfswagen gezelschap gekregen van de eveneens batterij-elektrische Proace City Electric. Deze compactere bedrijfswagen biedt een range tot 280 kilometer (WLTP) en is leverbaar vanaf 25.995 euro, exclusief btw.

Populaire Toyota modellen

Ook de personenauto’s van Toyota deden het – gezien de lastige marktomstandigheden – in 2021 goed. Toyota verkocht vorig jaar in totaal 23.022 personenauto’s en is hiermee op de derde plaats van bestverkochte automerken in Nederland beland, een verbetering in vergelijking tot een jaar eerder toen Toyota ook al opklom in de rangorde, namelijk van een vijfde plaats in 2019 maar een vierde plaats in 2020. Populaire Toyota modellen zijn onder meer de Toyota Yaris – de huidige Europese Auto van het Jaar – en de hierop gebaseerde Toyota Yaris Cross.

Guido Roozekrans: Manager Press & Public Affairs

Bron: pers.toyota.nl

 

Geef een reactie