VELUX Groep werkt samen met WWF om Levenslang CO2 Neutraal te worden

De VELUX Groep verbindt zich ertoe haar toekomstige CO2-uitstoot drastisch te verminderen en gaat daarom in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds (WWF) haar historische CO2-voetafdruk vastleggen. Door het beschermen en herstellen van bossen wordt in totaal 5,6 miljoen ton aan CO2, die sinds de oprichting in 1941 wereldwijd is uitgestoten, vastgelegd.

VELUX

VELUX Groep: ‘Levenslang CO2 Neutraal’

De VELUX Groep kondigt vandaag aan dat zij bij haar 100-jarig bestaan in 2041, ‘Levenslang CO2 Neutraal’ wil zijn. Hiermee legt ’s werelds grootste dakramenfabrikant, via bosbeschermingsprojecten van WWF, haar gehele historische CO2-voetafdruk I), 5,6 miljoen ton aan CO2 (scope 1 en 2II)), uitgestoten sinds de oprichting in 1941, vast. Met het oog op de toekomst, verbindt de VELUX Groep zich ook aan het drastisch verminderen van de CO2-uitstoot van haar organisatie en waardeketen (scope 1, 2 en 3III)). Dit is in lijn met het meest ambitieuze traject van het Klimaatakkoord van Parijs, om de opwarming van de aarde te beperken met maximaal 1,5°C.

VELUX 2

Contract tekenen Logo VELUX samenwerking met WWF

Levenslang CO2 Neutraal

Levenslang CO2 Neutraal is een baanbrekende nieuwe verbintenis geïnitieerd door de VELUX Groep en ontwikkeld in samenwerking met WWF Internationaal om verantwoordelijkheid te nemen voor zowel de CO2-uitstoot van het bedrijf in het verleden als in de toekomst. Deze innovatieve verbintenis legt de gehele historische CO2-voetafdruk van de VELUX Groep vast en behoudt tegelijkertijd wereldwijd natuurlijke bossen en wildlife, voor zowel de huidige als toekomstige generaties … Lees verder

Lees verder op bron: pers.velux.nl

Afbeeldingen via pers.velux.nl

 

Geef een reactie