Volkswagen elektrificeert Europese fabrieken en transformeert Wolfsburg

De Volkswagen Groep pakt door met de implementatie van de NEW AUTO-strategie, waarmee de groep tegen 2025 wereldwijd het marktleiderschap wil behalen op het gebied van elektrische mobiliteit. Een belangrijk onderdeel van de strategie is de elektrificatie van de Europese fabrieken. Ook het hoofdkwartier en de productielocatie van de Groep in Wolfsburg wordt getransformeerd.

Volkswagen

Na Zwickau en Emden volgt elektrificatie van overige Europese fabrieken. Transformatie van hoofdkwartier in Wolfsburg in gang gezet. Foto via volkswagen.nl 

Volledig elektrificeren

Door de Europese fabrieken volledig te elektrificeren, wil de Volkswagen Groep extra synergieën genereren en schaalvoordelen creëren. De Groep gaat alleen al in de fabrieken in Nedersaksen ongeveer 21 miljard euro investeren, waarvan het grootste deel zal worden aangewend voor de productielocaties en onderdelenfabrieken.

Plan van aanpak:

  • Hannover wordt gemoderniseerd en gaat volledig elektrisch op de middellange termijn. Deze locatie wordt de thuisbasis van het momenteel belangrijkste toekomstgerichte project van de Groep; hier wordt de allereerste auto binnen het Artemis-project geproduceerd. Hannover gaat eveneens de toekomstige ID. California bouwen en heeft binnen de Groep de lead in de ontwikkeling van autonoom rijden met onder meer de MOIA-shuttles en de ID. BUZZ AD.
  • De Duitse onderdelenfabrieken gaan door met de transformatie die ze in 2015 al in gang hebben gezet. Naast hardware voor de laadinfrastructuur gaat de fabriek in Hannover ook assen voor verschillende MEB-modellen produceren. In Braunschweig, Salzgitter en Kassel gaat de Groep de productie van onder meer batterijsystemen en elektromotoren verder verhogen. Deze fabrieken bereiden zich ook al voor op de productie van belangrijke componenten van het nieuwe SSP-platform. Volkswagen zet hiermee de volgende stap in de transformatie tot een belangrijke leverancier van elektrische modules en platforms.
  • Salzgitter wordt verder uitgebouwd tot een Europese batterijhub. De Groep investeert hier zo’n 2 miljard euro in een nieuwe gigafabriek die state-of-the-art accucellen voor het volumesegment gaat produceren.
  • In de multimerkenfabriek in Martorell en Pamplona is de Groep van plan om compacte elektrische auto’s en elektrische SUV’s te gaan produceren.
  • De toekomstplannen voor de locaties in Osnabrück en Dresden worden in een later stadium bekendgemaakt.

Transformatie van Wolfsburg

De transformatie en reorganisatie van het hoofdkwartier en de fabriek van de Volkswagen Groep in Wolfsburg is ook in volle gang en Project Trinity speelt hierbij een belangrijke rol. Project Trinity, waarvoor een fabriek buiten de huidige faciliteiten wordt overwogen, staat voor een ​​innovatieve elektrische auto van de volgende generatie die Level 4 autonoom kan rijden. Er zijn plannen om tegen 2030 op het fabrieksterrein een tweede hypermoderne elektrische productiefaciliteit te bouwen. Wolfsburg wordt ook de thuisbasis van de Sandkamp Campus, het modernste onderzoeks- en ontwikkelingscentrum van Europa.

Volkswagen elektrisch

Herbert Diess, CEO van de Volkswagen Groep:

“Met onze NEW AUTO-strategie gaan we ons bedrijfsmodel radicaal veranderen – Volkswagen wordt getransformeerd van een traditionele autofabrikant naar een verticaal geïntegreerde Groep met sterke merken en toonaangevende platforms. Wolfsburg, de thuisbasis van onze Groep, staat centraal ​​in deze transformatie en krijgt een nieuwe identiteit, in lijn met onze visie.”

Bron: volkswagen.nl

 

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

 

One Response to Volkswagen elektrificeert Europese fabrieken en transformeert Wolfsburg

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2023 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign