Volkswagen komt naar je toe met slimme laadrobots

Met deze slimme laadrobots nooit meer zoeken naar een laadpunt in parkeergarages

Als het aan Volkswagen ligt, is het zoeken naar een laadpunt voor je elektrische auto in een parkeergarage binnenkort voorbij. De visionaire, autonome laadrobots van Volkswagen kunnen geheel zelfstandig naar geparkeerde elektrische auto’s rijden om ze ter plekke op te laden.

laadrobots

Compact and autonomous: Volkswagen Group Components’ mobile charging robot.

Zodra de robot van Volkswagen een seintje krijgt via een app of V2X-communicatie rijdt hij geheel zelfstandig met een mobiele powerbank naar de te laden auto. Nadat hij de auto heeft gekoppeld aan de powerbank rijdt hij door naar volgende auto’s om hetzelfde te doen. Zodra de powerbank aangeeft klaar te zijn met laden, regelt de robot de ontkoppeling en zorgt hij ervoor dat de powerbank snel weer wordt volgeladen.

laadrobots 2

The mobile charging robot controls the vehicle to be loaded 100 percent autonomously.

Met de visionaire prototypes brengt Volkswagen het laadpunt naar de auto in plaats van andersom en kan het merk parkeergarages zonder ingewikkelde en kostbare maatregelen voorzien van een snelle en efficiënte laadservice.

De laadrobots zijn voorzien van high-tech camera’s, laserscanners en ultrasone sensoren die de robots niet alleen in staat stellen om powerbanks volledig geautomatiseerd aan de auto’s te koppelen, maar ook om autonoom door de garage te rijden. Afhankelijk van de grootte van de garage kunnen meerdere robots tegelijkertijd een groot aantal auto’s bedienen.

De innovatieve laadrobots zijn een voorproefje van de toekomstige laadoplossingen waaraan Volkswagen momenteel werkt. Als medeoprichter van IONITY werkt Volkswagen internationaal samen met andere merken aan de snelle oprichting van een Europees netwerk van snelladers. Als het aan Volkswagen ligt, is het laden van een auto binnenkort net zo makkelijk als het laden van een smartphone.


Geïnteresseerden die op de hoogte wil blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van elektrisch rijden, kunnen zich inschrijven voor de elektrisch rijden nieuwsbrief.

Afbeeldingen en video via: www.volkswagen.nl/nieuws 

Bron: volkswagen.nl

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

 

Geef een reactie