Wat zijn nou eigenlijk duurzame producten

Voordat we ingaan op wat nou eigenlijk duurzame producten zijn, is het handig om te weten wat duurzaamheid is. Dit is namelijk een heel breed begrip wat daardoor ook veel verschillende kanten heeft. Wanneer je kijkt naar wat de Verenigde Naties zeggen over duurzaamheid, is het de ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden, zonder dat het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen. Het komt dus neer op het feit dat iets duurzaam is, wanneer het product, of het maken van het product er niet voor zorgt dat de toekomst qua milieu en wereld in gevaar gebracht wordt.

wat

Wat maakt een product duurzaam

Om een product duurzaam te kunnen noemen moet het voldoen aan een aantal eisen. Als eerste zal het product lang mee moeten gaan. Wanneer het product namelijk lang mee gaat, hoef je het niet snel opnieuw te kopen en worden er dus minder grondstoffen verbruikt. Daarnaast is het product ook op een mensvriendelijke manier gemaakt. Dit komt neer op dat mensen die het product hebben gemaakt, dit gedaan hebben onder goede omstandigheden en met een goede compensatie die past bij de werkzaamheden. Bijvoorbeeld de kleding die gemaakt wordt voor de Primark kan je niet bepaald duurzaam noemen. Als laatste is het belangrijk dat het product niet giftig is en geen gevaarlijke stoffen bevatten. Dit voorkomt dat mensen of dieren ziek worden waardoor ze langer kunnen blijven leven.

Beleggen in duurzame producten

Tegenwoordig willen steeds meer bedrijven dat hun producten duurzaam zijn, dit komt onder andere doordat veel mensen die bijvoorbeeld beheerd beleggen, alleen nog maar willen beleggen in bedrijven welke ook echt duurzame producten leveren of zelf duurzaam zijn. Wanneer bedrijven dus niet de stap maken naar het duurzame proces, zullen zij veel inkomsten missen en kunnen ze eventueel ook failliet gaan. Dit willen deze bedrijven natuurlijk voorkomen en daardoor zie je steeds meer bedrijven toch de stap maken naar het duurzame proces. Dit kost vaak wel wat meer geld voor het bedrijf zelf, maar uiteindelijk zal het een positieve uitkomst hebben aangezien mensen het fijner vinden om te beleggen in duurzame producten.

 

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2023 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign