Zelf onderdelen vervangen

Er is niks vervelender dan wanneer een apparaat binnen het huishouden het van de een op de andere dag niet naar behoren doet. Denk aan wasmachines, stofzuigers, vaatwassers, koelkasten etc. Nu is het bellen van een monteur relatief duur, je betaalt dan namelijk voor de arbeidskosten en ook nog eens voor de onderdelen. Een optie om deze apparatuur toch weer werkend te maken voor een betere prijs is het zelf vervangen van de onderdelen.

onderdelen

AR voor witgoed

Ook binnen deze sector hebben de technologische ontwikkelingen van de laatste paar jaar veel invloed gehad op de apparatuur binnen de huishoudens. Voor de aankoop van huishoudelijke apparatuur komen de consumenten vaak nog zelf naar de fysieke winkel. De klanten zijn bij dit soort apparatuur niet snel overgehaald door een afbeelding op een website. De consument wil ervaren hoe het product er in het echt uitziet. Een belangrijke ontwikkeling hierin is de opkomst van AR, oftewel, Augmented Reality. Door middel van een speciale bril, smartphone of tablet is de apparatuur in actie te zien.

Duurzame wasbeurt

Een optie die steeds meer besproken wordt, is het betalen per wasbeurt voor wasmachines. De gebruikers van deze wasmachines zouden daadwerkelijk minder en duurzamer gaan wassen, bleek uit een analyse van onderzoekers van de TU Delft. De prijs was afhankelijk van de temperatuur. Een koude was is €1,13 en een kookwas €1,69. Het aantal wasbeurten zakte, van gemiddeld 15 naar 12. De gebruikers gingen ook op een lagere temperatuur wassen.

Defecte verborgen onderdelen

Veel gebruikers wachten in het algemeen tot op het laatste moment met onderdelen vervangen, wat meestal niet de beste keuze is. Wanneer een apparaat binnen het huishouden al wat minder goed gaat werken, is het beter om er zo vroeg mogelijk bij te zijn. De slijtage van apparaten is namelijk niet altijd te zien aan de buitenkant. De apparatuur kan bijvoorbeeld veel meer stroom gaan gebruiken omdat een bepaald onderdeel niet meer goed functioneert. De kosten lopen vervolgens ook steeds meer op naarmate de onderdelen minder goed worden.

Door de optie van AR te gebruiken bij de verkoop van huishoudelijke apparatuur krijgt de klant nieuwe inzichten die hij nog niet eerder had kunnen zien. De opkomende opties voor wasmachines, waar per wasbeurt betaald wordt, heeft na onderzoek een positief effect. Het controleren van de huishoudelijke apparaten kan dus nooit kwaad. Kapotte onderdelen zijn namelijk niet altijd gelijk zichtbaar.

 

One Response to Zelf onderdelen vervangen

  • Ik ben helemaal voor het repareren van apparaten! Duurzamer, beter voor je portemonnee en ook nog eens leuk om het zelf te fixen! Laatst heb ik voor het eerst een onderdeel voor mijn koffiezetapparaat gekocht, normaal kocht ik toch vaak een nieuwe. Nu ben ik helemaal om, er is zoveel beschikbaar !!
    Mijn onderdeel kwam van https://fixpart.nl/nl, prima levering!

    Laten we allemaal onze apparaten repareren en niet direct een nieuwe aanschaffen!

Geef een antwoord