De beste duurzame en milieuvriendelijke schoonmaaktips 2019

Terwijl iedereen in Nederland begint na te denken over de lenteschoonmaak, is de vraag bij veel mensen of ze dit op een milieuvriendelijke manier doen. We hebben een paar geweldige tips voor duurzaam schoonmaken.

Wondermiddel azijn

Verdun een deel water met een deel azijn en gebruik dit mengsel om bijna alles in huis te reinigen. Maar houd azijn wel uit de buurt van marmer, en zorg ervoor dat je het voldoende hebt verdund. Twijfel je over schoonmaken met azijn, omdat je de geur heel erg vies vindt? Klopt, het is smerig, maar als het eenmaal droog is moet de lucht verdwijnen. En je kunt altijd muntblaadjes of citroen aan de fles toevoegen om de geur op te frissen.

schoonmaaktips

Citroensap

Gebruik onverdund citroensap om van kalkaanslag en zeepresten af ​​te komen en bijvoorbeeld messing en koper te polijsten. Citroensap ontgeurt ook, maakt glas schoon en helpt vlekken verwijderen. Als je een stinkende vuilnisbak hebt, gooi je er een halve citroen of sinaasappel overheen en pers je het uit, zodat je prettig kunt ademen met een heerlijke citrusgeur.

Oven reinigen

Smeer de oven in met een mengsel van zuiveringszout en water en laat het een nacht intrekken. Trek handschoenen aan en gebruik een plastic spatel om het spul te verwijderen. Veeg resterend residu weg met een natte doek.

Koffiezetapparaat

Vul de tank met gelijke delen water en azijn. Spoel het een halve cyclus door. Stop ermee, laat het een uurtje zitten en voltooi dan de cyclus.

Laden en kasten

Maak een allesreiniger door gelijke delen water en azijn in een spuitfles te doen. Gebruik het om de onderzijden van laden en kasten af ​​te vegen.

Koelkast

Verwijder al het voedsel uit de koelkast en haal de stekker uit het stopcontact. Veeg alle oppervlakken schoon met zuiveringszout en water en gebruik een tandenborstel om de spleten te schrobben. Afspoelen met een natte, schone doek. Stofzuig de condensorbatterijen die zich op de achterkant van de koelkast of onder de grill aan de voorkant bevinden.

Kapotte onderdelen vervangen

Soms kan het enorm helpen om een onderdeel van je huishoudelijke apparaten te vervangen. Het kan de functionaliteit van het apparaat enorm laten toenemen. Denk aan het vervangen van een bijvoorbeeld aan de accu of reinigingsborstel. Stofzuiger onderdelen bestel je hier.

 

Geef een reactie