DekaMarkt bereikt mijlpaal 100.000 Magic Boxen en start pilot Brood Box

Maandag vierde DekaMarkt Haarlem Planetenlaan feest. De mijlpaal van 100.000 verkochte Magic Boxen is behaald. Uit handen van Wouter Hummel, formule manager bij DekaMarkt, en Falk Holtslag, Key Account Specialist bij Too Good To Go, ontving het filiaalteam dat zich bezighoudt met het samenstellen van de boxen een 1,5 meter lange broodplank. Een waardering voor al hun harde werk en tegelijkertijd de symbolische start van de pilot met de Brood Box.

DekaMarkt

Op zoek naar verdere verduurzaming

Wouter Hummel licht toe: ‘Het uitreiken van 100.000 Magic Boxen staat gelijk aan een besparing van 250.000 kilo CO2. Dat is net zoveel als de uitstoot van 268 vluchten van Amsterdam naar New York. En daar blijft het niet bij! Het supermarktconcern blijft continu op zoek naar mogelijkheden om verder te verduurzamen en voedselverspilling tegen te gaan. Vanaf vandaag starten we op dit filiaal, op de Meester Cornelisstraat in Haarlem en bij DekaMarkt Velserbroek met een pilot van de zogenaamde Brood Box. Deze box bieden we in de ochtend aan en bestaat uit verschillende broodproducten van de dag ervoor. Als de pilot succesvol verloopt, willen we dit naar alle DekaMarkt vestigingen uitrollen.”

Samenwerking Too Good To Go

Sinds maart 2019 strijdt het supermarktconcern samen met Too Good To Go tegen voedselverspilling. De app zet zich in om nog perfect eetbare producten op een bord te laten belanden, in plaats van in de vuilnisbak. Een missie die perfect past bij de doelstellingen van DekaMarkt. Aan het einde van de dag bieden alle 81 DekaMarkt filialen via de app een Magic Box aan. Deze Magic Box bevat producten die tegen de houdbaarheidsdatum zitten, maar nog veel te lekker zijn om weggegooid te worden. De samenstelling van de box varieert, omdat dit afhankelijk is van wat er die dag over blijft. Elke box is zo een verrassing!

DekaMarkt

Het familiebedrijf DekaMarkt heeft 81 winkels in de provincies Noord- en Zuid-Holland, Gelderland, Overijssel en Flevoland. Een (online) wijnmarkt, bezorgservice (online boodschappen doen) en een tankstation zijn onderdelen van het bedrijf. In 1949 introduceerde het supermarktconcern, als eerste in Nederland, het fenomeen zelfbediening. Kijk voor meer informatie op www.dekamarkt.nl.

De supermarktketen is sinds 1 januari 2009 onderdeel van Detailresult Groep NV. Detailresult Groep NV heeft behalve twee supermarktketens (DekaMarkt en Dirk van den Broek) ook eigen productiebedrijven, diverse distributiecentra, verscentrales en transport. Tot slot zijn er aan het bedrijf gelieerde tuincentra en slijterijen. Kijk voor meer informatie op www.detailresult.nl.

 

Geef een reactie